Landstingsmotion; avskaffa "webbisarna"

Var och skulle hälsa på släktens nya bebis "Sixten" i går. Har nog skriivit om henne förr. I går skulle hon fotas för bloggen men dessvärre var hon inte hemma.

Däremot inspirerade mitt besök till en kanonmotion till landstinget. Jens lämnade den haltvättade bilen och sprang in och skrev motionen  när jag kom och berättade.

"Sixten" (som troligen ska heta Stina) föddes 5.34 eller något sånt. Vid "läkarbesiktningen" fick de frågan om familjerum eller ej - men Angela hade redan bestämt sig för tidig hemgång. Så halv två samma dag som födseln var hela familjen samlad hemma hos mormor i Sunderbyn.

Men mamma Angela kunde berätta om hur många som egentligt kunde ta tidig hemgång - men som tiggde och bad att få stanna till klockan 15.00 - vilket förvånade Angela.

Det visade sig att de absolut ville stanna kvar till klockan 15.00 då fotograferingen av dygnets alla nyfödda skedde. För publicering på landstingets hemsida - de så kallade
webbisarna.

Det kan vilken ansvarskännande landstingspolitiker som helst förstå att folk  inte kan bli kvar ett par tre timmar per unge för att bli fotograferade.! Det ger ju årstimmar!  1000 bäbisar á 3 timmar är 3000 timmar = 124 vårddygn. Tänk er det gånger det verkliga antalet barn i Norrbotten och hela Sverige. Det blir hisnande resurser till vården.

Så Jens har skrivit en riktigt bra motion med slutsatsen att webbisarna måste förbjudas. Motionen är inskickad till landstinget men säkert inte diariefört än då det är helg. Men jag kan skicka den till er om ni hör av er. På den här länken kan ni i alla fall se eländet.

Motionen kanske något för övriga landsting att ta efter?

Kommentarer
Postat av: Nils-Gustav Ökvist

Nu tycker jag att du dramatiserar Ylva du gör detta till slentrian för att en enda har beslutat sig för en tidig hemgång efter att ha fött barn. Här anser jag att du angriper friheten och självbestämmandet om när vederbörande vill lämna sjukhuset. Frågade de om de själva fick låna kameran och ta en bild på det nyfödda barnet? Om jag har de rätta uppgifterna så är det personalen som tar dessa bilder så att få ta en bild själv borde väl inte vara något större problem. Att jag anser denna motion tillhöra en av de fånigaste som någonsin skrivits och den borde aldrig ha lämnats in åtminstone inte av det liberala partiet.Eller är det som jag tror ett sätt att lura oss "APRILL"

2007-04-01 @ 10:30:01
Postat av: Ylva Mjärdell

Förresten,gå in på David Svenns blogg och läs en S-skriven kommentar som ger hicka och sura uppstötningar!Å det är inget aprilskämt heller.

"I vilket fall så kommer det svenska folket alltid hem till s, precis som en misshandlad kvinna oftast går tillbaka till sin man som misshandlar henne. Det är inget annat än en naturlag"

2007-04-01 @ 13:37:50
Postat av: Ylva

Absolut är det 1:april idag, Nisse och andra som skickat undrande mail och undrat.
Hoppas bara inte landstingsledningen ser den - man vet aldrig. Mycket av vad de hittar liknar ju aprilskämt!

2007-04-01 @ 18:40:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback