Partiledare är färskvara

En riktigt bra och balanserad ledare i Kuriren idag. Om Leijonborg - eller Leijonkungen som rubriken är. Bara det kan ju få en att fundera om det är någon vikarierande ledarskribent eller om det är sant att när "fan blir gammal blir han religiös".

Jag tror att de tre län som nu påstås kräva Leijonborgs avgång  har ungefär samma utgångspunkt som vi i Norrbotten har haft i våra diskussioner. Även om det inte blir någon nyhet om inte rubriksättaren får använda orden "krav på avgång".

Vi har lämnat både valförlusten och etikkommissionens rapport bakom oss utan att knyta det till vare sig Lars Leijonborgs eller någon annans avgång. Partisekreterare Johan Jakobsson har avgått - och det tycker jag är bra också av helt andra skäl än dataintrångsskandalen. Facit och utkrävande av ansvar där kommer i domen den 27 april.

Vår utgångspunkt har varit att partiledare är färskvara. I det tempo som samhälle och politik drivs idag är frågan om någon klarar av - eller ska tvingas att klara av - ett ledarskap mer än 10 år?

Det flesta av oss tycker att Lars gjort och gör ett fantastiskt jobb för partiet på många sätt. Vi ska veta att den valförlust som en del - bland annat min vän kenneth Carlsson i Färgelanda - vill lägga Lars Leijonborg till last - det är ungefär samma antal röster som "Leijonkungen" vann till folkpartiet i 2002 års val. Beroende på hans egen fajterglöd och förtjänst och andras uselhet (bland annat Bo Lundgren).

Hade vi lyssnat då på Kenneth Carlssons avgångskrav hade vi förmodligen inte haft en alliansregering idag - och kanske inte heller något folkparti?

Nu är det dags - men inte hösten 2007 - att börja fundera vem som ska leda oss i valrörelsen 2010. Vi ska komma ihåg att Lars inte bara varit partiledare i 10 år - han börjjade på "stenåldern" som FPU-ordförande.

För övrigt har den annars utmärkta ledaren en stor brist. Anna Grönlund Krantz!


Kommentarer
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Jag anser att vi i det liberala partiet bör (måste)
byta ut Lars Lejonborg och att det sker i god tid före valet 2010. Visst har han många fördelar som ledare men han kommer för all framtid att förknip-
pas med data intrånget hos sossarna.Det är som jag ser det en allt för tung börda vad som kanske blir besvärligt är att någon självklar efterträdare inte
finns.Den som ska komma efter Lars måste finnas med i bland riksdagsledamöterna och denne ska också kunna ta strid för liberalismen vilket jag tycker att Lejonborg har misslyckats med att göra. För den politik som allians regeringen för är konservativ moderat och kristdemokratisk var finns det ett enda uns av liberalism jag har iallafall mycket svårt att upptäcka eller finna den.

2007-04-14 @ 10:18:36
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Du svarar inte Ylva varför? Expressens ledarskribent verkar vara inne på samma linje som jag så jag känner mig ingalunda ensam. Liksom en del av länsföreningarna Lejonborg har gjort sitt och ska ersättas med någon som fortfarande håller liberalismens ideologi i både gärning och handling det gör inte Lars Lejonborg.

2007-04-15 @ 21:35:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback