Lunchrapport

Härlig förmiddag - Marie har hitta "ägge borti katta" det vill säga vad som är det grundläggande problemet med min onda kropp.

"Kalkaxeln" sen förra året har aldrig läkt till sig ordentlig. Armbågar utåt sträck och lyft så är jag sned nästan 1 decimeter. Lyfter liksom hela "skrovet" istället för bara armen på högern. Nu förstår ni precis vad jag menar. Jaså inte - men det gör ingenting. Marie har lovat att fixa till det på fredag - början i alla fall.


Och nu har jag 6 olika små övningar att göra. Roligast ser den väl ut när jag ska dra in hakan i dubbelhakorna och trycka bak mot halsen. Har jag tråkigt kan jag alltid göra det framför spegeln.


Så jag blev så himla glad att jag sprang in på Magnefique - bara för att titta - och kom ut 4.700 kronor fattigare. Så nu är det gröndressvarning - märke Pola-  för ni som tycker det är en katastrof att komma i likadana kläder som mig. Kjol, långbyxor och jacka!

Spännande scenario som ledaren i
Kuriren målar upp. Börjar onekligen finnas en "ny demokratilucka" på högerkanten - åtminstone om Göran Hägglund lyckas hålla "sekten" i herrans tukt och förmaning.

Sen är det lite lite tramsigt att prata om "utspel" från folkpartiet (och centern). Vi är ett alldeles eget parti med alldeles egna idéer om hur framtiden och framtidens problem ska tacklas. Det vore förödande för Sverige om den idédebatten tystnade. Våra ombud samlas i september för att ta ställning till mängder av förslag och idéer från medlemmarna. Alla dessa har diskuterats av partistyrelsen som nu allt efter kommer att offentlig göra sina ståndpunkter. Mer "utspel" än så är det inte. Så är det för centern, så är det för moderaterna som också har sina stämmor/landsmöten i höst.

Sen tycker jag media - både lokalt och i riket som helhet - har anledning att ställa sig i skamvrån en stund. Den "tappade examensrätten" för Luleå och ytterligare ett antal universitet var naturligtvis en härligt negativ nyhet att presentera.


Men av universitetets redovisning - som väl media skulle dissikerat om den vore felaktig - så framkommer ju en helt annan bild. Men den var väl inte lika rubrik kul, måhända?

Två jubilarer vill jag framhålla idag. Martin Ljung, 90 år som gjorde Esters kåldolmar odödliga. För att inte tala om "järnskotet på axeln" och "snuset till vänster som är obegagnat.". Uppräkningen skulle kunna göras lång och rada upp alla skratt han framkallat så skulle de nå långt uti rymden.

Andra jubilaren är lille Isak Palo i Sunderbyn som fyller 4. Grattis, grattis på Bomvägen.

Nu ska här jobbas i kapp - har knappt fått upp kom ihåg lappen ur fina väskan. Fast jag har hunnit mycket idag ändå både kommunalt och i mitt civila värv.


Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Vad fina människor som sitter i byggnadsnämnden och inte minst min folkpartikompis och mentor,Nisse.
Alla dessa tjänstemän som så generöst delar med sig av all sin kunskap och erfarenhet.Vår underbart goa och fina ordförande Kaj,bara så fin!Vi hade vårt första möte efter sommarlovet,bara så kul,tänk vad mycket jag får lära mig.........

2007-08-14 @ 17:34:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback