Nytta och nöje!

En dag av nytta och nöje. Konferens mellan 10-12 och så långlunch nere på skördemarknaden. Åter i konferensselen 13.15 och sen blev det ett pass på marknaden till mellan 15 och 17,00.

Nu är jag ju en älskare av alla marknader - men något visst är det med skördemarknaden i Boden, Dock skulle man väl kunna önska att den mer gjorde skäl för namnet "skörde". Blev jag varse när mor frågade om jag inte köpt några grönsaker.

Sånt var det verkligen inte gott om! Bara ett litet tips till arrangörerna.

Själv orkar jag inte med mycket mer än att publicera de få bilder jag kommit ihåg att ta. Förlåt Olle (Lindström), Bo (Hultin), Fredrik (Lundh), Carina (Ask), Anders (Pettersson) och alla andra berömda politiker att jag inte kom ihåg att avporträttera er. För att inte tala om gamla skolkompisar som Gunnar Byström (småskolan) och Synnöve (realskolan) med flera goda vänner - Inger och Staffan till exemepel. Och Ellens mormor! Listan kan bli lång - det är väl det som gör marknaden så underbar.

Men här kommer det jag kom ihåg i alla fall:

46461-507


Pengauttag vid bankomaten vid landstingshuset - här var det någon som var så glad på fredagkvällen att den ville dela med sig en skvätt till nästa kund.

46461-508


Lunchintag för konferensdeltagarna. Från vänster Åke Bergäck (halva i alla fall),

Thomas, Johan och så längst till höger halva Hendrik - men hela ballongen kom ju med i alla fall.


46461-509

Här Kristina "norrbothniabanan" Falk som hittat igen sin i frågan självfrände Åke B - dock något skymd.

46461-510

Och här montern sedd från innerplan. Och har jag inget huvud att kapa så kan jag alltid kapa nocken på tältet.

46461-511

Här hade jag bestämt mig för att börja fota våra allianskompisar - här är centern med Ann-Kristin Rutqvist.

46461-512

Och fler allianspartier än centern blev det inte - för här är vi tillbak till konferenslokalen.
Dock är detta något unikt: Birger Lundberg, gruppledare för folkpartiet i Arvidsjaur tillika DistriktsMästare i orientering. Hur många fp-gruppledare kan ståta med den titeln?

46461-513

Och här har vi Per Hammar - vår kommunalpolitiska sekreterare - fit for fight att orientera oss om partiets kommunalpolitiska råd och dess tankar.

46461-514


Och här har vi Thomas som ser lite obstinat ut!

46461-515

Och så var jag åter nere på marknaden och träffade två veteraner. Maud Nordström, fd Jokkmokk nu i Boden men åter på väg "hem" till Jokkmokk och så Ragnar Engman från Gunnarsbyn. Själva trodde de att de skulle hamna i "antikalbumet" men bloggen blev det.

46461-516


Och då kom jag ihåg fotandet av andra kompisar så här är Studieförbundet Vuxenskolans monter med Gunilla i förgrunden.

46461-517

Och "klåddabagaren" kom jag ihåg på slutet - då de redan slutat ta emot beställningar.

46461-518

Och dagen avslutades som den började - i flaskans tecken. Mitt intresse för Blåklintssaften fick försäljaren att undra om jag var folkpartist. Hans antagandet föregicks också av att jag sa att Rosensaft inte var att tänka på. Dock tycker jag att innehållet i Blåklintssaften är oroväckande rött? Men gott är det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback