En fläkt av Europa

Härligt besök på Kulturens Hus och Europaforum. Hann med en kopp kaffe i cafeterian och där på "ljugarbänkarna" satt hela den politiska eliten. Swedell, Jan Larsson, Niska (?), Bosse Johansson med flera. Och dessutom en gammal jobbarkompis till mig, Anders R - som jag (tyvärr) tidigare kunnat konstatera att han huserar hos moderaterna. Och så har han tidigare jobbat hos Skatteverket. Vissa hamnar verkligen på avvägar som jag sa till honom idag.

Nu var de väl inte de gossarna som gav epitet härligt besök. Utan att vi hakade på en guidning genom huset. Och trots att jag varit där ganska många gånger nu - var det flera aha-upplevelser.

Lyssnade först till Anita Gradin, vår första eu-kommissionär och sen på Håkan Jonsson, folkpartistisk statssekreterare hos Cecilia Malmström. Båda riktiga och engagerande eu-vänner. Anita Gradin berättade om sin barndom från Hörnefors där hennes intresse för internationella frågor väcktes. Hon hade skolkamrater som kom som krigsbarn från Finland.

Och Håkan var strålande klar och tydlig. Och även om Håkan inte denna gång berättade om det så vet jag att hans engagemang har en liknande bakgrund. Kul blev det också när Håkan berättade att han tagit med sig en sakkunnig på just regioner - från näringsdepartementet. Va - jag såg då ingen när jag mötte honom? Och så visade det sig ju vara våran egen Linda Ylivainio - eller Ylva Lindivainio eller vad Kuriren vid två tillfällen lyckats blanda ihop oss två med.

Ja, så halvfyra kom jag på att jag inte ätit någon lunch idag - vilket åtgärdades med medhavt "kokihop".

Nu ska jag försöka samla ihop resterna av allt jag hållit på med samtidigt - och få till en struktur att börja med i morgon bitti. Kanske hinner något lite innan jag ska träffa revisorerna - kommunens - halvnio.

En lite tur i bassängen....?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback