Jagad av blåljus

Jag brukar berömma mig av att vara duktig på att upptäcka utryckningsfordon och göra lämplig avåknings manövrar. Men idag blev jag verkligen ställd ordentligt. På väg ut till Beijers i Haparanda korsningen - en fyrvägskorsning men svängfiler både hittan och dattan. Själv stod jag i en vänsterfil riktning rakt fram.

Rött ljus - och plötsligt har jag en blåljus bil rakt bakom mig - och två till snett bakom. Vart tusan skulle jag ta vägen? Det ryckte i gasfoten - men jag insåg att det inte var jag utan utryckningsfordon som har rätt att köra mot rött. En svängande mäktig lastbil rakt framför gjorde valet lätt.

Inte vet jag hur - men de tre polisbilarna lyckades krångla sig förbi och drog mot Porsön. Märkligt nog har det inte stått något i någon av tidningarna. Tre polisbilar en helt vanlig fredag eftermiddag - av debatten kan jag ibland tro att tre bilar är hela styrkan i Norrbotten.


För övrigt skulle vi kunna spara in till några polistimmar extra genom att sänka arvodena för polisstyrelsen. Det var faktiskt 1 450 spänn per sammanträde plus förlorad arbetsförtjänst för de som har det. Nog bästa timpenningen jag haft för ett knapp tre timmar långt sammanträde.


Har jobbat lite kommunalt på eftermiddagen efter att jag kom tillbak till expen. Många frågor och frågeställningar från nya i styrelser och nämnder. Alldeles normalt - och bra att de är vetgiriga.


Så har jag donat för ett gemensamt arrangemang med Kd - på länsnivå. Spännande va? Eller hur Stefan - nu är det i lås. Klockan 11.00 den 24 mars är du välkommen till Hotell Nordkalotten.

Nu har jag räknat baklänges - klockan 19.00 ska jag vara på Kallax och hämta sonen. Det innebär att jag bör äntra bassängen senast halv sex. Tredje gången den här veckan - vilket är godkänt. Hade varit mer oövervinnerligt om det varit fjärde för då hade jag inte fått några extra motionspoäng att äta! Yes, det är fortfarande en ojämn kamp mot kilona. Och ni vet jag får säga som Anja Pärson - mina svaga knän kräver 5-6 kilos viktminskning.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback