Och i morgon är det fredag!

Jag har sovit gott trots nyfikenheten över presenten på mitt skrivbord - men nu är det inte länge kvar.

Ibland på morgnarna har jag tagit in så mycket -  tidningarna och så står TV:n på och matar in hela tiden -att det nästan tar stopp när jag vill skriva och kommentera. Det är ketschupeffekten som borde få utlopp - men tiden räcker inte. Och då blri det lätt frustration.

Hörde om någon skola i stockholm som stängt i går. Skälet var att ungdomarna börjat ge varann rosor på Alla Hjärtans dag och eftersom en del fick hur många som helst och andra fick inte en enda ros. Jag kan ju inte detaljerna under men utifrån sett så bara häpnar jag. Livet är inte rättvist - men lösningen är väl inte att stänga det? kanske inte underligt med den ökande självmordsfrekvensen när vi vuxna inte kan tackla livet bättre. Inget problem, sa en av killarna, det handlar ju faktiskt bara om en blomma! Ja, värre orättvisor kommer nog alla att möta på livets ban!

Fixar Frasse och Super Nanny kommer inte heller att lösa alla problem - men kanske ge ett stöd i livet. Roligt att se hur vår motion om Fixar Frasse blivit Fixar Malte och många andra "namnvarianter" i många Norrbottens kommuner. Själva hittade vi idén hos folkpartisterna i Höör (tror jag det var - Skåne i alla fall). Och inte ska vi uppfinna hjulet på nytt - men lite ovanligt är det att såna här ideér "stäljs" mellan partier - men det är bara roligt. Nu senast har Kirunapartiet motionera och fått igenom den Fixa Malte.

Och nu ska också en
Super Nanny anställas i Luleå kommun. Vår motion som bifölls får nu ett riktigt konkret genomförande genom att en särskild person anställs på försök ett år. Kul! Super Nanny motionen var nog det folkpartiinitiativ under förra mandatperoden som väckte mest känslor med folk som hörde av sig sig. Inte ovanligt att jag blev hejdad på olika offentliga platser att människor som ville kommentera. En del reaktioner var förstås förlöjligande - det hade sett TV-serien - men det var nog en majoritet i storleksordning 90-10 FÖR och den majoriteten tycker jag är okej.

Tänkande August har en insändare i NSD där han funderar om föräldrarna inte borde få betala för sina barns skadegörelse. Han hänvisar till de två fall där polisen verkligen hittat förövarna. Fönstrena på Bergviksskolan och klottret på Smedjan. Ja, självfallet ska föräldranas försäkringar tvingas ta sånt - och föräldrarna får ta självrisken. Lämpligen får den sen avbetalas med veckopengen. Någon djävla ordning får det vara ( i ett parti), som en känd vänsterledare sa.

Och Du Agge, när vi nu träffas på expen om en stund så kan du ju fundera på vilken dag det är i morgon!



 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback