Det spretar i opinionen

I avvaktan på att alla intryck från gårdagkvällen faller på plats - om de nu gör det någon gång - har jag spanat i "världspressen". Det har kommit två av de där opinionsmätningarna som vi aldrig bryr oss om - åtminstone inte om de pekar åt fel håll. Men eftersom de spretar så att alla kan hitta något guldkorn kan väl ni som är intresserade gå in på SvD som hade den bästa översikten.

I Svenska Dagbladet finns också en artikel om finansminister Anders Borg. Undrar hur Gudrun Schyman och andra ska tackla att han gärna kallar sig feminist? Fast jag kan väl lika gärna undra hur en hel del moderater för att inte tala om moderata ledarskribenter ska tackla det?

Något lite från gårdagkvällen i alla fall;

Härligt mingel i Konsthallen. Landshövdingen en av de första jag hälsade på - han klagade senare att det tog på benen att stå så länge men han borde väl vara van?

Nä - det känns omöjligt att räkna upp alla trevliga möten - det dyker hela tiden upp nya ansikten och nya namn som var riktigt angenäma möten.

Men det går inte att undvika att nämna mötena med Sven Köhler och Sigfrid Andersson - två riktiga s-gentlemän. Så roligt att det fick vara med om denna historiska kväll. Och Kjell Mickelsson var där. Roligt hade det varit om också Folke Bladfors och Göte Pettersson varit där. Det var säkerligen inbjudna båda två - men hade väl skäl att avstå. Fast sanningen att säga så kan jag ju ha missat några - dock hade det säkert varit svårt att undgå Folkes berömda skratt! Det eländiga var också att sitta så långt fram - tredje raden - för lite av nöjet är ju att spana in folk!

Och nu är snart nästa gång på väg till kvällens festligheter i Kulturens Hus. Hoppas er kväll blir lika trevlig som vår. Vill ni ha en förhandshint kan ni gå in på Camillas blogg - länk finns på min blogg - och kolla in de fina bilderna. Undrar om det är Camilla själv eller hennes proffsfotograf till man som tagit bilderna?

Mindre trevligt är det just nu i södra delarna av vårt land. Storm och elände och flera döda redan.

Tvära kast - men jag kan inte låta bli att nämna att det befarade kaoset i SKL (Sveriges kommuner och landsting) tydligen uteblir. Den borgerliga alliansen får majoritet i styrelsen med 11-10. Vare sig Sverigedemokraterna eller Sjukvårdspartiet får den vågmästarroll de önskat - vare sig enskilt eller tillsammans om jag förstått det rätt.

Fast jag börjar undra om jag drömt det hela? Har inte sett det omnämnas annat än internt inom Foilkpartiet?

Och tiden rinner i väg - är på expen för att sanera lite kvitton och annat efter Stockholmsresan. Skriva deltagarlistor och sortera upp efter Månadsmötet. Och förbereda morgondagens sammanträden. Jag har inte hunnit långt trots att jag varit här sen halvtvåtiden. Har haft besök av vår kreativa arbetsgrupp, under ledning av Christian, som håller på att trigga upp vår arbets- och strategiplan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback