Godmorgon, bästa bloggen!

Måste erkänna att jag nästan glömt bort dig. Efter ett sovtuppjuck så var det ju midnattsmässa vid datorn. Vilket innebar halvsex - och stressfaktor 5.

Idag undrar jag i alla fall hur det kan komma sig att alla tillslag mot hembrännare görs i Boden?

Personligen formligen jublar jag varje gång någon åker dit. Det finns inget försvar för att bränna själv och absolut inget försvar att  handla med sånt. Många "svensson" hävdar att det inte spelar någon roll om de som måttlighetsförbrukare köper. Men det gör det visst - skulle de inte köpa så skulle det inte finnas någon marknad och inte heller ge den tillgången till alkoholister och ungdomar. Så det så!

Åter till ruta ett: Varför mest Boden? Jag ställde frågan för ett antal år sen till någon företrädare från polisen som besökte oss i ks arbetsutskott. Svaret var då att Boden hunnit längre i att organisera kampen mot detta men att Luleå var på G.

Är det så att min mediabild är felaktig? Görs det tillslag i Luleå i samma omfattning som i Boden? Eller är det så att bodensarna är ena baddare på att bränna - att det även är Luleåbornas hemmamarknad?

Kampen mot knark är en annan aktuell arena som speglades på Nord Nytt igår kväll.
Jag blev väldigt ledsen över den uppgivenhet som tullenheten i Haparanda gav uttryck för. Inte ett enda beslag hade de gjort. Medan finska tullen tydligen gjort rätt mycket beslag. Men hos oss var de så få - bara 10 stycken och ett rejält stort område att bevaka.

Det är säkert så att det är resursbrist - men med den uppgivna inställningen att vi kommer ändå inte att kunna ta någon är det väl lika bra att packa ihop resterna?

Eller varför inte samarbeta med finska tullen - som ju uppenbarligen är effektiva - åtminstone enligt nyhetsinslaget i går.

Nu ska jag smita från jobbet en stund - för klippning.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Har du glömt vad du lovade?

Citatet...

2007-01-03 @ 10:45:33
Postat av: Magnus

Någon brist på hembrännar i Luleå tror jag inte det är, det handlar nog snarare om hur organiserade de som säljer är... (och knark och hembränt går inte sällan hand i hand)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback