Idag gifter vi oss inte, Ylva!

Hoppas du fick drömma om din nordamerikanska indian, Ylva - men "om du hyser andra planer när det gäller han" - så ska du i alla fall inte gifta dig idag. Eller överhuvudtaget gifta dig den 2 januari och det gäller inte bara 2007 utan både bakåt och framåt i tiden.

Det är
Norrbottens Kuriren som på sidan 15 tagit den gamla bondepraktikan till heders igen. Jag länkar men jag vet inte ens om det finns i nätupplagan. Tycker faktiskt det är lite svårt att hitta i den.

2 januari är enligt bondepraktikan en av årets så förkastade dagar. Då ska vi människorbarn ta oss tillvara. Det är en av de så kallade tykobrahedagar. Gifter man sig den 2 januari blir det ett olyckligt äktenskap. Med tanke på skilsmässostatistiken så gifter sig nog många just denna dag - eller så finns det många fler förkastade dagar.

Min gamla farmor - född 1874 - sa att det i bondepraktikan stod att när kvinnfolket började bära manskläder dvs långbyxor då var jordens undergång nära. Själv bidrog hon nog inte en enda dag i sitt liv till detta.


Ljuvligt att komma till jobbet och dra ut de tre skrivbordslådorna - nystädade och välputsade. Och så mycket roliga ( och mindre roliga) minnen jag hittade där i form av kort, räkningar med mera. Mina bordsalmanackor från 1986 - serien dock bruten av att ett år är borta - tillhör det fullständigt onödiga sparandet av saker. Liksom mina fickdagböcker sen 1994 - hela serien - vartenda år!

Idag ska jag vara hårdare med gallringen! Är det någon mer än jag som också när en dröm att hinna städa i datorn?


Kommentarer
Postat av: Lars

Gallra inte för hårt Du har väl hört talas om arkiv? Fp:s ombudskvinna om hundra år, det Du!

2007-01-02 @ 22:58:01
Postat av: Strutzan

Jag har en filosofi att inte göra det så lätt för historikerna. Tänk när det istället får upptäcka att det i början av 2000-talet fanns något som kallades blogg - och där en tokig Strutz offentligt bredde ut sitt själsliv.

2007-01-02 @ 23:50:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback