Kommunstyrelsen, akt III

Delegationsbeslut, markanvisningstävling, genomfartsförbudet på Backgatan, gångbro över Storhedsvägen. Allt gick som på räls enligt utskottets förslag.

Men ärende 38 - då gick vi på pumpen både bildlikt och bokstavligt. Medborgarförslag om att inrätta kommunala cykelpumpstationer i centrala stan. Förslaget fint illustrerat - stora fina nedgrävda kompressorer.

Men aldrig i min vildaste fantasi kunde jag tro att så många partigrupper prioriterat detta som ett kommunalt engagemang. Miljöpartiet först ut - kanske inte så oväntat. Och så Erika vars kdrupp också fastnat för detta. Och så till min häpnad moderaterna. Vänstern kommer jag faktiskt inte ihåg.

För naturligtvis kommer det inte att vara gratis.80 rutor krossade i helgen på Bergviksskolan - hur länge kommer det att ta innan pumpen går på pumpen? Eller ska vi satsa på bemanning - dygnet runt. Eller hämtning och lämning morgon och kväll.

Avslaget på jämställdhetspedagogen gick ganska fort - även om mp yrkade på återrmiss "bara för att få igång en debatt i fullmäktige". Som om det skulle behövas en återremiss för det?

Matsäck till barn (vid utflykter) i grundskolan - ett medborgarförslag - resulterade i en strid om påvens skägg. Det medborgaren ville var redan möjligt - och skulle vi då bifalla förslaget eller anse det besvarat? Frågor i den högre divisionen! Spm faktiskt ställdes under klubban - dock ingen reservation tror jag.

Och så var det flera partier som tyckte det var rätt prioritering att satsa pengar på en isbana till Piteå - Bothialoppet 2007. Jättekul grej - men nog är det väl sånt fritids har fått pengar för redan?

Revideringen av torghandelsstadgan fick Karl Petersen att utbrista att det blev för mycket av planekonomi - hoppsan vilken tillnyktring. Folkpartiets yrkande, om att stryka utpekande av vilken sorts varor som skulle ha förtur - vann hans gillande. Så ärendet återremitterades för omarbetning. Ska sägas att Eva Berg(s)tröm med sin erfarenhet från det praktiska runt torghandel hade stort inflytande för att förbättra förslaget.

Och så sist men inte minst - myndighetsutövningen - detaljplanen för del av Älvnäset. Mer känt som Svartöbrinken. Det är självklart så att varje partigrupp själva måste komma fram till sina ståndpunkter - men det känns som om många vaknat väldigt sent. Återrmissen hade varit väldigt mycket mer motiverad innan förra omgången byggdes. Sossarna, moderaterna och folkpartiet röstade oförbehehållsamt ja.

Nu ska jag åka hem - Luleå styrelsen sammanträdet i rummet bredvid. Det är ju alltid så roligt att träffa dem och så blir det att man surrar på och så sitter jag här när klockan är nästan 7.


Kommentarer
Postat av: Klarvaken

"I de blindas rike är dom enögda kungar"

2007-01-15 @ 23:14:55
Postat av: Ylva

Ja, och i vissa riken finns inte ens en strimma av ljus. Eller hopp!

2007-01-16 @ 06:45:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback