Oh, min gud en sån ketchupeffekt!

Det var inte så jag tänkt mig - men jag ska försöka radera några. Nu skriver jag lite innan jag blir utslängd.

Dagens sammanträde - APU - inleddes med att samma personer som vanligt kom efter utsatt tid - två stycken - även om nr 1 bara missade med 2 minuter denna gång.

Inleddes annars av redovisning av projektet deltid-heltid. Lyckat resultat. Sysselsättningsgraden stigit från 83 procent någonting til 91 procent någonting. Vissa hade av personliga skäl minskat sin arbetstid och andra ökat. Någon hade valt att minska arbetstiden för att hon/han inte ville vara på olika arbetsplatser.

Sen var det yttrande över avidentifiering av ansökningshandlingar. Något jag trodde på en gång i världen - att det skulle ge större chanser till person från andra kulturer - men som visat sig både arbetskrävande och dessutom rätt tandlöst.

I stor enighet enades vi om att i nuläget i alla fall inte införa systemet.

Och så mångfaldsplan - den som tagit så lång tid att få fram - och har vi nu väntat så länge så enades vi om att vänta två veckor till till dess personalkontoret träffat diskrimineringsombudsmannen.

Så fikade vi!

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Vissa minskar sin arbetstid för att dom inte orkar med att bli jagade runt hela Luleå Kommun för att komma upp i heltid, vilket jag kan förstå.Att man kanske inte vet var eller när man ska arbeta.Att man kanske måste använda sin lediga tid till att planera sitt arbete och därmed inte har möjlighet till vila och fritid mellan sina arbetspass.Att ha en telefon som ständigt ringer i hemmet eller i väskan med budskap om ring och spring från vikariesamordningen.Så kan det fungera inom vård och omsorg för att komma upp till den procent du har i grund och botten eller upp till en heltid.Nej säger jag,vi kvinnor har funnit oss i att utnyttjas tillräckligt länge.Nu banne mig är det nog!Kan man få och ha normala arbetstillfällen och arbeten inom typiskt manliga arbeten ska det väl också vara fullt möjligt inom typiskt kvinnliga eller hur?Idag är kvinnor ofta familjeförsörjare och ska kunna försörja sig och sin familj på sin lön.I dagens Sverige ska en kvinna inte behöva vara beroende av en man eller någon annan heller för att överleva. Den ensamma mamman ska kunna ge sina barn tak över huvudet och mat på bordet, ett gott liv och kunna vara stolt över det.Snälla flickor kommer till himlen men i detta fall kan himlen vänta...........

2007-01-30 @ 00:11:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback