Väderbön

Snöstorm i gårkväll - och idag plus tre grader - och hör hur plogbilar skrapar och har sig med slafset på bussgatan här ute.

AA-bönen är på sin plats: "Gud" ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan, och förstånd att förstå skillnaden.

Törnman tror, i dagens
Kuriren, ledarsidan, att han gör mer nytta som politiker i Kiruna kommun än undanstoppad på någon reträttplats inom LKAB. Fan trót? Eller grader i h-vetet skulle jag också kunna säga. Fast det är glasklart att karln ska ha kompensation om han förlorat pension. Ingen ska behöva förlora på att vara politiskt aktiv. Så han behöver inte ta till nödlögner för att försvara sin halva mille - men kommunalskatten är inte progressiv så det blir vare sig mer eller mindre pengar och summan delas upp på flera år.

Trodde att en ny kd:are sett dagens ljus när jag såg valen till länsstyrelsens styrelse. Det var vännen Alf i Arjeplog som skrvit ned vilka som tillsammans med honom utsetts att sitta i länsstyrelsens styrelse. Erik Josbrandt - kändes som ett nytt och fräscht namn - men jag misstänkte nog redan då att det var Erika. Och det visade sig att det inte var Alf som skrivit av fel - utan även i det officiella meddelandet stod det Erik. Nu handlade det inte om att på något sätt fixa balansen mellan könen - utan var nog bara den mänskliga faktorn.

Fixar Frasse gör succé i Luleå (NSD) - som så mycket annat som folkpartiet föreslår (eller hur?). Synd bara att det tar så länge innan makthavarna förstår hur bra saker det är. Men faktiskt - i Fixar Frasse-frågan gick det ganska fort.

SOS-barnby i Övertorneå? Njaa, känns inte det lite märkligt att vi skulle återinföra barnhem som en livsform för barn som av en eller anledning inte kan bo med sina biologiska föräldrar. Nej, jag tror inte det!

Det dukade bordet är på tapeten på NSD:s ledarsida. Redan nu drar OA slutsatsen att han nästa val ska kunna säga. "Tänk vilket fint och dukat bord som Göran Persson lämnade över". Är det någon som har hört det förut?

Själv hittade jag inte rätt länk i NSD vare sig till Fixar Frasse eller det dukade bordet. Men ni kanske har bättre lycka än jag.

Kommentarer
Postat av: Stefan Tornberg

Frågan är vad som är alternativet för dessa barn? Fosterhem och familjehem fungerar inte alltid bra heller. När jag besökte SOS Barnbyar i finska Ylitornio så fanns ingen likheter med forna tiders barnhem.

Postat av: Ylva Strutz

Såg att du besökt dem. Ser framemot mer information vid tillfälle.
Du har ju rätt att problem finns - men känns konstigt att tänka sig att institutioner - vilket det väl ändå är - ska vara lösningen. Å andra sidan får man ju inte vara rädd att tänka okonventionellt och nytt heller.

2007-01-10 @ 11:00:32
URL: http://strutz.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback