Chema för sista dagen

"chema" för sista semesterdagen är som jag skrev i går först en begravning i Råneå och sen ska en rejäl grillmiddag förberedas.

Trots det dåliga samvetet som någon försöker ge mig via TV:s nyheter. 1 kg kött = 3 timmars bilkörning.

Jag det blir ett lagomt arbetspass med bilkörning då, 9 timmars bilkörning

Om ni funderar på "chema" så är det en felstavning i en rubrik i någon av våra lokaltidningar. För någon vecka sen. Sökte förtvivlat i texten efter något som kunde berättiga "chema" men inte annat jag kan förstå skulle det vara "schema".

Jag kom ihåg det för att jag i går kväll på de samiska sändningarna 19.15 såg hur de gång på gång skrev: "Parkalompolo". Så nu tackar jag för artikeln i
Kuriren "Brännpunkt Parkalombolo" - så jag kan fortsätta stava både Korpi och Parka som jag alltid gjort.


Annars är det 17 och mul.


Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Jag är ju bara nybörjare som ser och lär vilket får mig att fundera över att Kenneth Jonsgården på NSD åtminstone vid två tillfällen sagt att det som var bra för Sverige på 1800-talet är bra för oss fortfarande på 2000-talet!?
Socialdemokraternas samarbete och förening med facket som egentligen faktiskt utesluter andra medlemmar som är av annan partitillhörighet trots ord om solidariet och att alla ska med.Sedan nu i dag vad gäller Sveriges försvarspolitik på ledarsidan i NSD "Vårt land har stått utanför militäralliansersedan början av 1800-talet.Det finns ingen anledning att frångå detta"
Förlåt min okunnighet men bör vi inte i Sverige på 2000-talet blicka framåt för att möta den nya tidens krav och problem samt tillika skimrande möjligheter?Söka nya lösningar på gamla problem genom mångfald,samarbete och utveckling.Detta vare sig det gäller miljö,försvar eller fackliga frågor.
Nu skajag
fortsätta läsa min bok från 1500-talets England men l och bok till trots kan jag inte sluta fundera på hur Kenneth skriver och refererar till 1800-talet ...........

2007-07-27 @ 16:11:40
Postat av: Ylva Mjärdell

Oj sol och bok till trots ska det ju vara!
Vissa bokstäver och ord trollades bort.Simsalabim och hokus pokus!

2007-07-27 @ 16:14:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback