Har aldrig "vabbat"

Egentligen har jag gått här på morgonen och muttrat att nu är tålamodet slut. Ingen sol idag heller trots löften från TV. Tänkte skriva att nu är tålamodet slut.

Men så bestämde jag mig för ett positivt tänk. Bröllop på lördag - vigseln ut, släktträff den 15 - helst ute. Oddsen ökar hela tiden.

Men riktiga skälet är nog att jag faktiskt har hur mycket innejobb som helst. Både hemma och en halvdag på jobbet. Det senare antingen i kväll eller i morgon. Ska nog ta det i kväll - optimist som jag är tror jag nog solen kommer i morgon.

"Vabba" lärde jag mig bara för något år sen. Det vill säga att det betyder "vård av sjukt barn". Fanns ju faktiskt redan på min tid men friska föräldrar och snälla svärföräldrar gjorde att jag aldrig behövde nyttja det. Fast med barnbarnet Sara fixade mormor och farmor ett halvt års avsaknad av dagisplats - med kompledighet och semester.


Nu har folkpartier genom Karin Pilsäter lagt fram ett nytt förslag om "vabben". Man ska kunna anlita ett tjänsteföretag att vara hemma med sjukt barn om man själv inte kan det. Fatta vad bra - här öppnas ju för företagande i mindre skala också ute i byar och på landsbygden. Kombinerat med andra hushållsnära tjänster där företagandet redan ökat lavinartat.

Som framgår av artikeln är inte privat hemtjänst - biståndsgiven - avdragsgill. Förstås inte för den är ju liksom den hemtjänst som ges direkt av kommunerna redan skattesubventionerad. "Pigtjänster" i kommunal regi med passning till oppositionen?

Annars är jag förstås glad att jag inte har några tonårsbarn på tågluff i London.


Kommentarer
Postat av: Anonym

länken till svd fungerar inte..

2007-07-01 @ 10:06:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback