Stackars knallar

Över tio var det visst - men grått, kallt och regn. Stackars knallar - igår när jag åkte från Pajala vid 3-tiden verkade som om det ställde till regn.

Hur kul är det att efter att ha frusit i tre dagar i Pajala packa grejorna och åka till Luleå. Och mötes av om möjligt ännu sämre förutsättningar.

Själv hämtade jag tidningarna halvfem  och läste dem. Men sen gick jag och sov igen. Till halvåtta. Och egentligen ville jag inte stiga upp då heller.

Våra lokaltidningar sågar var sin företeelse idag. Kuriren toppar med att
ansvarskommitténs förslag påstås stoppat i sopkorgen. Tornberg kommenterar regeringens ställningstagande som ett steg framåt och får mothugg av Kent Ögren.

NSD toppar med  att fjällräddarna tycker att fjällvandrare stressar och är dumdristiga..

En lite språklig kuriosa hittade jag i Kurirens ledare: "En sådan indelning splittra och försvaga landet" vilket språkligt för tankara till någon valaffisch från början av förra seklet. "Kräftor kräva dessa drycker".

För övrigt känns det som en något kolonialistiskt rubrik - Norrland räddat. Undrar om ledarskribenten också funderar i termerna hur det går i Svealand och Götaland?

Påminner mig om kollegan från Halland som jag för många år sen såg efter ett sommaruppehåll. "Ylva, jag har varit i dina trakter i sommar". Undrade förstås var han semestrat varvid svaret blev : Söderhamn!

Själv ska jag nu ge mig i kast med en resa till stan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback