Inte många folkpartister förunnat

Jag kan ju klart känna att jag inte tillhör kommunalrådets favoriter. Inte bara under gårdagens debatt.

Men det tillhör nog jobbet som slav bak på vagnen. Men någon måste också likt barnen i sagan om Kejsarens nya kläder visa på att det finns sprickor också i den vackra fasaden.


Jag är ju härdad så jag tål nog gliringarna. Och jag tröstar mig med gamla kommunalrådets visdomsord att bakom varje framgångsrik kommunledning står en stark och aktiv opposition.


Men det var egentligen inte alls det jag skulle delge er. Utan denna länk till OLGA.

Visst är det fantastiskt att en folkpartistisk kvinna fått stå modell både för Luleå kommuns webbtjänst och till och med fått ett eget rum uppkallat efter sig i Kulturens Hus - Olga Bardh rummet. Det senare kan väl få ses som en samlad belöning för det ca 50-åriga opinionsarbete och grundläggning för ett Kulturens Hus som folkpartiet stått för.

Jag kan inte riktigt årtalen för när Olga representerade folkpartiet i Stadsfullmäktige - men en bit in på 60-talet tror jag. Och hon fanns faktiskt på samma valsedel som min företrädare Göte Pettersson.

Rökte gjorde hon också - för när jag började påstods det att jag kejderökte i klass med Olga Bardh.

För övrigt är det så att snälla flickor kommer till himlen - andra kan komma hur långt som helst. Jag tror att Olga - liksom jag - var lagomt snäll.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback