"Ta mig till havet

där jag finner ro." Och ro har det verkligen varit - långt borta från det verkliga livet. Ingen dator, ingen telefon. Ändå gången telefonen pep var när laddningen var slut - och det gjorde den snabbt. Tydligen går det åt mycket batteri för den ligger och söker hela tiden när täckning saknas.

Nu har jag i alla fall tagit mig från havet. Hemkomst vid 19-tiden i går. Men hör och häpna - jag slog igång datorn men gick inte ens in och kollade mailen förrän jag vaknade till liv vid 22-tiden. Avvand?

Nu ska jag se om jag kan lägga ut några bilder - det finns nog några som väntar på det - och som inte bryr sig om det är suddiga - bara föremålen kan urskiljas.

Så klart hade jag ambitionen att spegla tredagars trippen från avfärd till hemkomst. Men det är skönt att njutningen av NUET tog över.

46461-366

Fast jag började med en återgång i tid - tänk att det snart är 13 år sen Sten dog. Kruttorrt på "körrgårn" och inte ens lönt att åka till Brände och plocka liljekonvaljer till graven - redan utblommade även om Anita med sin lokalkännedom lyckats hitta några på en sval och skuggig plats.

46461-367


Ett speciellt hus på väg ut mot havet - mot Bakviken. En vän till Sten från Australien blev så förtjust i huset vid ett besök på 80-talet att han var helt övertygad om att han skulle köpa huset och återvända hit. Dock blev det inte så - nu ägs det av en TV-kändis (tror jag) som uppenbarligen är höjd rädd - för huset har bara blivit målat till hälften.

46461-368

Inte så långt från "huset" kan detta älgtorn skådas - inspirerat av den fisketradition som finns i bygden - fören av en gammal fiskeeka.

46461-369


Bernt och Anita i stugans gungstol innan avfärden till midsommarfirandet.

46461-370


Ankomsten till Hertsånger med några av midsommarfirarna redan på plats. Från vänster; Champa, Gustav, Niklas, Britta, Åke (tror jag) och Anita. Med ryggen mot Clas och Kristin.

46461-371

Champa leder allsången vid resterna av den fantastiska middagen. En av höjdarna var "Västerbottenssmör" vilket bestod av riktigt kosmör uppblandat med rapsolja och riven västerbottensost. Bres på tunnbröd och toppas med tunna skivor av härligt gravad lax. Västerbottens smöret dock så delikat att det kan ätas "ensch" på tunnbrödet också.

46461-372

Lite senare på kvällen med det brännbollsturnering hos Hjortbergs. klokt nog anmälde jag mig till sekretariatet.

46461-373

Midsommardagen på stranden. Onekligen lite svårt att bryta upp från det trevliga sällskapet och den goda kaffekorgen. Här foto av Bernt som utlovades den 15 juni då han fyllde år.

46461-374

Och väl transporterad ca 2 mil norrut möttes jag av denna dam - Lady - som var rätt morsk. Men vi blev ganska snabbt goda kompisar. Lady tillhörde Linda och David som med sina 3 barn gästade Jens och Lotta i stugan.

46461-375


Och midsommarstång hade det blivit - även om antalet blommor som är tillgängliga nära det karga havet inte är så många.

46461-376

Och så kan man ju ha julgranspundring med midsommarstången också. Här Sara och Lisa som poserar vid baksidan av utekök - under uppbyggnad.

46461-377

Och så speglar vi arbetsfördelningen inom familjen. Här den manliga delen.

46461-378

Och här den kvinnliga delen av familjen - i full färd med att färdigställa en nya del av altanen.

46461-379

Och här är två trötta brudar strax före hemresan. Hålet till vänster ska bli sovstuga för svärmödrar och annat löst folk som söker sig till havet. Och till höger skymtar bastuns glasdörrar. Till och med en "bastuhatare" som jag blir lyrisk av att sitta och bada med utsikt över havet.

Det tog lite tid att lägga ut bilderna - men på något sätt ska det väl markeras att det är semester. Innan jag återvänder till verkligheten och eventuella kommentarer om det "verkliga livet" så lägger jag ut en liten fundering till er.

Vet ni vem som är Bodens svar på Mårten Ström?


Kommentarer
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Tiden rusar iväg är det snart 13 år sedan Sten gick bort det var ju han som tog emot mej någon vecka före valet 1988 då jag kom in på expen och sökte medlemsskap i folkpartiet. Om någon uppträdde och var allt igenom liberal så nog var det Sten Hansson det tror jag alla som hade förmånen att lära känna honom håller med mej om.

2007-06-25 @ 16:59:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback