Äckliga och otäcka vårtecken

Har varit tvingats ut ett snabbt ärende. Fast ganska mysigt att bara stoppa telefonen i kavajfickan,sätta väskan på axeln och dra. Man är liksom lätt till själ och hjärta när jag förnimmer våren och en förhoppning om sommar.

Men äckliga vårtecken. Fimpar över allt. Vem är det som kastar sånt på backen. Det är så jag känner lust för en veckas DNA prover, hembesök och istället för böter upplockning av varenda äcklig fimp.

Och nästa vårtecken lika säkert som otäckt. Böteslappar på många bilar. Fler än vanligt. Är det inbillning eller piggnar parkeringsvakterna till med vårsolen? Klart att det är lättare att skriva lappar då fingrarna inte är stelfrusna. Kan det vara så? I alla fall brukar vi säga åt de som parkerat fel utanför här hos oss - det är ingen fara för parkeringsvakter förrän vårsolen kommer. Fast ibland har de överraskat bilburna på väg mot komvux.

"Vårtecken" måste det också vara för Bengt Berglund i Överkalix. Visionären och livsoptimisten. Kämpande i motvind mot myndigheter. Nog ansedd som lite av "rätthaverist" eller så där bysnille som fantiserade om stora fyndigheter av både det ena och det andra. Nu visar det sig att det visst är diamanter han hittat. Fast det låter så otroligt att man kan tro det är 1: april.
Diamanter i Norrbotten?!?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback