Är knappar hushållsnära?

Nu är jag på expen sen några timmar. Har sen några (ganska många) valt att ta med mig hem så lite jobb som möjligt. Så oavsett kommunalt eller tjänsteutövning så försöker jag ta mig hit. Det inenbär att jag nöter rätt lite på lägenheten - men jag tror ändå att det här är en god väg.

Konstigt att det behöv s städas i alla fall - hemma i lilla trean. Och så är det ett och annat "hushållsnära" som måste göras.

Visste att en knapp saknades i linningen på långbyxan jag hade igår. Och det visade sig vara samma på två par till. Ett spänt förhållande är det tydligen - till byxorna.

Det tar sin lilla tid varje liten knapp. Jag undrar just om sånt kommer att räknas till hushållsnära tjänster? Jag skulle gärna avstå något annat och leja för det. Tänk att kunna ringa och beställa fönsterputs, tre knappar och uppfållning av kjolfållen som släppt.

Nu har jag i alla fall läst igenom handlingarna inför PTU i morgon. Arbetsplan 2007 för LuleåBrå. Hur många av er vet att vi har ett lokalt Brottsförebyggande råd?

I dess spår - paragrafen efter - kommer Handlingsplan för att förebygga klotter och skadegörelse. "Klotter är alltså det olagliga uttrycket och graffiti det lagliga uttrycket" sägs det i planen.

Sen ska vi fatta beslut om informationssatsning om växthuseffekten och hållbar utveckling. Kan bara hoppas att de ger lite spänst till seminarierna genom att ta med forskare/experter med lite differerntierade utgångspunkter. Så här inleder Folkpartiets energipolitiske talesman sist senaste nyhetsbrev:

"För någon månad sedan publicerade FN:s klimatpanel sin fjärde rapport om klimatförändringar. Sålunda skriver naturvetarna
att: "Det finns en ökad säkerhet kring bestämningen av den observerade globala uppvärmningen och dess orsaker", och
att "Huvuddelen av den uppvärmning som skett sedan 1950 . mycket sannolikt [är] orsakad av ökade halter av växthusgaser i atmosfären." Som illustration till detta anger man att under de tolv senaste åren har elva av de varmaste åren sedan 1850 inträffat.
"

Rapporten handlar alltså fortfarande om "ökad säkerhet" och "mycket sannolikt" men jag tycker Carl B uttrycker det klokt:  "De som tvivlar på detta bör anlägga ett försäkringsperspektiv på frågan: Det är bättre att nu, för säkerhets skull, vidta åtgärder än att chansa att allt löser sig av sig självt. Det är bättre att betala för en brandförsäkring än att chansa på att huset inte brinner ned."

Läs Carl B Hamiltons hela nyhetsbrev på
www.folkpartiet.se/hamilton Du kan också prenumerera på hans nyhetsbrev som är läsvärt och som kommer med rätt jämna mellanrum.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback