Desertering

Det kändes nästan som om jag deserterade när jag lämnad expen halv fem idag. En struleftermiddag - då allting jäklades och krånglade. Fast som helhet har jag fått undan en hel del - både på tjäsntemannasidan och förtroendekvinnosidan - om jag så uttrycker skillnaden på mitt partijobb som tjänsteman och mitt förtroendeuppdrag som gruppledare.

Trevligt besök hade jag av sektledare Sundström från Arjeplog när jag kom tillbak efter lunch. Eller om han framöver ska benämnas Svarte Petter. Lite kryptiskt men det blir väl offentligt så småningom.

Har läst av vattenmätaren åt min hyresvärd. Det lär åtgå smått otrolig kvantiteter vatten i detta lilla hus. Misstänks att det är något fel på mätarköret. Tack och lov. Finns det annars inte ett samband mellan hembränt och vattenåtgång? Kunde bli fina rubriker med känd folkpartist.... i samma hus som och så vidare.


Ganska intressant hur sänkningen av förmögenhetskatten redovisas i olika medier. Särskilt den minskade avdragsrätten för pensionsförsäkringar. Idag får man skattereduktion för belopp upp till ca 20 000 kronor - framöver kommer det bara bli skattereduktion för belopp upp till 12.000 kronor. Vilket framställs som om nu ska betala skatt för pensionsförsäkringar över 12 000 kronor.  Vare sig före eller efter denna reform finns någon skatt på denna typ av pensionsförsäkringar!

Sen måste ju sossarna vrida sig i plågor över framgångarna med nystartsjobben. 3 637 nya jobb och huvuddelen till långtidsarbetslösa och personer med utländsk bakgrund. Tur för dom att huvuddelen gått till män så de kan opponera mot något.

Så var det nog ingen slump att Yvonne Stålnacke skämde ut sig och läste upp cirkulärskrivelssen från partihögkvarteret. Hörde att Roslund i Piteå också fått en kopia - men han var smartare och tog upp det på en punkt där ordförande inte kunde peka på avvikelse från ämnet. Årsredovisningen - men där hade Yvonne glömt att förbereda sig. Partisekreterare Ulvskog får framöver skicka med en not om vilken punkt på dagordningen det ska dras.

Nu har jag väntat på fotboll minst en halvtimme - far ska att det var match klockan åtta. Sverige - Irland i EM-kval - vet inte om jag är på fel kanal - men det är Zlatan i intervju så det kan väl tyda på att jag är rätt ute.

Har slitit med tvätt och städ sen jag kom hem - så jag är rädd att det är godnatt om jag sätter mig tillrätta framför TV:n. Men det är rätt skönt det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback