Fullmäktiges solskenshistoria!

Nog ska jag väl hinna ikapp med referat från fullmäktige även om det går långsamt.

Solskenshistoria nr 1 är att jag faktiskt skrattade (snällt) åt Karl Petersen tillsammans med Jonas Brännberg från Rättvisepartiet. Kommer inte riktigt ihåg händelsen - men vi konstaterade båda att han lärt av Göran Persson - temat måste väl ha varit egotrippad. Jovisst - sökte man på Google på Karl Petersen så blev det 82 000 träffar, var hans stolta budskap. Budskapet var att vi inte skulle tro det som stod i tidningen för var man så medial som  Karl Petersen hade han inte en "janne" att rätta allt fel.

Jonas är i alla fall ärlig oftast. Synd att han håller fast vid en så stollig politik. Många av målen är i och för sig inte så tokiga - men vägen dit leder fullständigt fel. Nåväl - under Yvonnes "bejublade" framträdande teaterviskade han i alla fall att A-kassans åtstramning faktiskt inte gett utslag än.

Solskenshistoria 2 stod faktiskt Börje Lööw för.
På ärendet om alkolås gick han faktiskt upp och sa: det finns bara en sak att säga och det är att Ylva Strutz, folkpartiet, hade rätt och vi andra hade fel. Kontentan var att det var därfför fullmäktige tvingades till ett beslut som stred mot det mesta.

Det väckte viss förundran att jag förnekade att folkpartiet yrkat bifall till förslaget. Än mer förundran när vi reserverade oss mot beslutet. Men visst är det så att den som tagit fan i båten också får ro honom iland?

Jag förstår moderaternas tanke
med att yrka på att taxi bara skulle få hyra alkolåsen under anbudstiden. Men efter Staffan Erikssons inlägg att detta skulle förhindra andra taxibolag att överklaga kändes det inte aktuellt att stödja det förslaget. Men det är klart - moderaterna sprattlade i det nätet att ha varit med om det tokiga att inte med en gång göra om upphandlingen. Det är ju därför kommunen sitter i fällan och är maktlös när det gäller att ställa krav oavsett det gäller hyresavtal eller annat.

Nu kör jag ärendena rakt av; Bostadsförsörjningsplanen som numera heter Inriktning för boendeplanering. Lite märklig situation när Karl Petersen och sossarna faktiskt erkänner att Luleåbos innehav är för stort. Samtidigt som bara 3 av 5 partier som krävt ett minskat bestånd hos Luleåbo vidhåller det yrkandet? Ur led är politiken?

Ingen giraff av kranen i södra hamnen.
Hade nog varit mer positiv till en struts - för att lämna något spår efter mig. Något kommunalrådsfoto i stadshusets korridorer ser det inte ut av bli. Men skam det som ger sig.

Trafikproblemen på Liksskärsvägen i Bensbyn - Kd och fp enades i sista stund om bifall till båda att-satserna. Det finns ett problem - och det bör tas på allvar. Vilket majoriteten inte gör.

Innerfjärdarnas framtid ska fortsätta utredas som något evigt pågående kretslopp. Vilket det kanske i och för sig är. Naturen rår vi inte över. Däremot utredningar - som vi tillsammans med alla övriga partier utom sossarna (och moderaterna?) krävde skulle få en dead-line. Dock utan resultat.

Inga renare skollokaler, ingen linbana från Hälsans Hus till Arcusområdet. Ingen ny översyn av skollokaler. Ingen rabatt till pensionärer på motionsanläggningar (det finns i och för sig redan). Moderaterna la sig i matchen trots att de yrkade bifall i beredningen. Vad tänke ni på, vänner?

Anslag till Luleåkalaset. Kd ville ha ett tillägg att de skulle tänka på alkholpolicyn vid planeringen av området. Där hade faktiskt Karl P en poäng. De borde tänka på andra policies också. Förra gången missade de grovt när de gällde tillgängligheten för funktionshindrade. Mäss o Kongress - otillgänglighet för funktionshindrade kan inte kompenseras med öltillgänglighet för unga - då blir det fel, fel, fel!

Vi förbigår interpellationsdebatten om äldromsorgssatsningen - den har jag ju nämnt så där i förbigående tidigare. I alla fall var de äldres väl ett "förbigående" av kommunalrådet Stålnacke. Till att skämmas hoppas jag.

Interpellation om bättre löner för lågavlönade från Rättvisepartiet. Rätt tänkt - men fel slutsats. Låt tusen kvinnor blomma. Ge kvinnor möjlighet att utveckla sina färdigheter i egna företag. Då ska ni se att löneutvecklingen tar fart. Fler möjliga arbetsgivare ger högre löner - så är det bara!

Och så interpellation om tekniska förvaltningens förhyrning av externa lokaler. Argumenten spretade för Karl P. När argumenten tröt visste han inget om flytten - det skötte tekniska så bra. Han var minsann ingen fantomen som kunde vara överallt. Men nog är han väl ändå ordförande för Teknikbyn Aurorums styrelse. För vars skulle tekniska ska flytta ut. Är det någon som tror att kommunalrådet inte har fingrarna i syltburken? Kul att höra Margaretha Lindbäck svar nästa gång.

Och Börje drog tillbak sin interpellation om klimatpolitiken. Timmen var sen och ledamöterna få. Mötet slutade i ett demokratiunderskott.

Hur går det för Plannja? Bra hoppas jag. Tänk om båda våra stoltheter tar SM guld i år??!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback