Kamrat fyra procent har fått en kompis

Kunde ju inte låta bli att "lokka" lite på Persson i går - fast jag mest blir äcklad och arg. Men det fanns ju en del poänger.

Kamrat fyra procen har fått en kompis - kamrat Mulle syftande på miljöpartisterna. Omdömet om "mullarna" var inte nådigt, Svekfulla, stöddiga, falska, lögnare och allt vad han strödde omkring sig. Handlade om förhandlingarna efter valet 2002 - då ju miljöpariet använde de borgerliga partierna som språngbräda för att försöka ta sig in hos sossarna med ministerposter.

Men de vek ned sig. Omröstningen vid regeringsbildningen hade fångats suveränt på bild. Men en "blankare" Persson än vanligt - belåtet slickande sig om munnen. Medan Peter Eriksson lyste förlorare på långt håll. Det var nästan synd om han - med tomma uppgivna ögon.

Uppgiven är i alla fall inte min farbror Harry - 77 år - från Smedsbyn. Hörde hos mor och far att han inköpt långfärdsskridskor och åkt Botnialoppet i söndags. Normalt är det löpning och skidor som gäller - men nu har han hakat på nya trenden vid 77. Heja Harry!

Själv stod jag på Myrorna i lördags och nöp i ett par konståkningsskridskor á 100 spänn. Dock icke för något tänkt långfärdslopp. Mer hade jag tänkt mig att dansa fram som åkarna i går kväll. Kul med en svensk på 9:e plats - det är vi inte van vid i den grenen. Berntsson hette han väl. Och lika bra var väl för mig att skrickorna blev kvar hos Myrorna?

Kommentarer
Postat av: Berndt

Visst blir man paff över alla grodor - till råga på allt: alla genomtänkta grodor ? som hoppar ut ur munnen på karln. Stikkan Ljunggren påpekade att Erlander i sina memoarer har liknande drag som Persson - om tvivel, kupper, misstroenden... Tänk om det idag funnits en fyra timmar närgången dokumentärfilm om Bertil Ohlin... Det skulle ha varit mumma, gumma!

Postat av: Ylva Strutz

Det är just det att det känns så infernaliskt genomtänkt - nästan så att han formerade politiken för att kunna göra jäkliga uttalanden.

2007-03-23 @ 11:31:17
URL: http://strutz.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback