Långt mellan Korpilombolo och Älvsbyn

Vad nyfiken jag blev när jag läste på Kurirens nättidning. En nyhet från Korpilombolo/Älsbyn - klart jag måste kolla vad de hade gemensamt. Men det var bara redaktörens sätt att effektivisera. Två någorlunda likadana bilolyckor kan bli en - det går snabbare att förmedla nyheten så.

Snabbt går det nog inte för Hammarby att fatta att de missade SM-guldet mot Edsbyn i bandy. Normalt håller jag nog på Edsbyn - det låter lagomt "bondigt" och inland - glesbygd och så för att jag ska hålla på dom.

Men det svänger lite i sympatierna - tänk att leda med 3-0. Och tidigare tydligen förlorat 6 finaler. Så nära att det äntligen skulle bli seger. Och så blev det 1-3, 2-3 och slutligen 3-3. Slutligen och slutligen sen vann Edsbyn i förlängning. Så bittert!


Själv håller jag på att plocka ihop för dagen. Inser att jag till veckan kommer att plocka ihop till mitt 31:a länsförbunds årsmöte. Fast fysiskt närvarande blir det bara 30:e gången för en gång var jag hemma i måssling eller röda hund. Någon prickig barnsjukdom var det i alla fall. Och tänk årsmötet genomfördes alldeles perfekt utan mig - det hade jag förstås inte kunnat tro.

Mina första årsmöten hade jag oftast två att serva samtidigt - kvinnoförbundet hade sitt årsmöte samtidigt. Mitt allra första var på Scandic Hotel tror jag alldeles bestämt. Jag har ett minne hur jag sprang i trapporna mellan de två årsmötena och knackade ned uttalanden på någon gammal Halda. Okej - kanske modernare än en Halda men likväl en skrivmaskin utan några som helst moderniteter. Och Carl Tham var där - undrar om han ens fick vara med på sossekongressen i helgen? Visst skrev jag tidigare i veckan om brödsossar? Finns både centralt och lokalt!

Det är skönt ur en del perspektiv att verkligen vara ett idellt arbetande parti. Hörde att sosseombuden hade 700 spänn per dag för att sitta av en kongress. För mig otroligt - men Thomas hade också reagerat - så vi hörde nog rätt Våra ombud till landsmötet får fortfarande fixa ledigt från jobbet med komp eller semester. Att få betalt för lördagar och söndagar finns inte ens i vår sinnesvärld. Fast maten under kongressdagarna brukar vara gratis - inte bara cateringluncherna utan faktiskt också landsmötesmiddagen numera. Så var det inte förr.

Jag hade strul med överföring av bilder från telefonen till datorn innan jag for hemifrån. Ska bli ett nytt försök. Inga märkvärdiga bilder alls. Bara en tom kastrull, några plastmattor och två fina lampor. De ingår i mitt fototräningsprogram.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback