Måtta på kreativiteten

Förmögenhetsamnesti är regeringens senaste. Nog för att jag kan ha synpunkter på hur det beskattats och dubbelbeskattats här i landet. Men nog är de fel signal att sända ut. Det här människorna har varit kreativa nog att komma undan beskattning i Sverige genom att få ut pengarna - jag är övertygad om att de kan föra tillbak dem utan någon särskild amnesti. Heja Gunnar!

Bra konferens om alkohollagstiftningen - fast måhända en väl så komplicerad lagstiftning. Omänskliga krav på krögarna och på alkoholhandläggarna. Ska lösa det mesta; kolla att inte svarta pengar tvättas vita, kolla att skatter och andra avgifter betalas i tid, miljöaspekten att ingen blir störd, åldersgränser, personalliggare, kassaregister. Och inte får farmor hoppa in och hjälpa till i rörelsen heller - det går ju inte. För att komma åt svartjobbare - vilket är behjärtansvärt - så får släktingar inte hoppa in och jobba. Kan det verkligen vara sant??


Först kändes det som om vi nog varit för generösa i vår bedömning - men efter dagens slut så är nog kontentan ändå att det finns tolkningsutrymme. Vad är "benägen att göra rätt för sig" och vad är "ringa belopp" och vad är periodiskt contra bestående problem.


Och så tyckte jag det klarnade att det faktiskt går att varna istället för att återkalla tillstånd. Utgångspunkten ska dock vara att vi finner skäl att återkalla - den kan vi pröva om det finns särskilda skäl att "bara" utfärda varning.


Så jag tycker inte alls vi varit så fel ute - då må Börje Lööw säga vad han vill.

Nu är det dags för revision - för huset där vi har expen. Snart kommer bankkvinnan Eva - och då kör vi!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback