Nyp i örat?

Vårat kommunalråd har visat uppenbar irritation över att tillsyndsmyndighetspersonen Berit Sunnerö på länsstyrelsen haft synpunkter på vårt sätt att sköta alkoholtillstånden i kommunen.

Kommunalrådets irritation har till och med engagerat landshövdingen som också uttalat det olämpliga att  tillsynstjänstemannen och kommunalrådet skulle diskutera principerna i TV-soffan hos Nord Nytt.

Och nu kommer vår egen handläggare i kommunen, Håkan Auland, och tar oss i örat. "-Det finns ett nytänkande, de (politikerna) har ju genomgått utbildning i alkohollagen och har ett annat synsätt i tillämpningen." säger Auland i en
artikel i Norrbottens Kuriren.


För egen del kan jag säga att utbildningen var bra. Den bekräftade att det resonemang vi fört - i ganska stor politisk enighet - varit rätt. Något annat synsätt handlar det absolut inte om.


Ska bli intressant och höra om det blir något "nyp i örat" på vår egen tjänsteman eller om det är förbehållet kvinnor på länsstyrelsen?

I Piteå har länsrätten upphävt kommunens indragning av tillstånd - av artikeln gör jag bedömningen att vi med vår tolkning troligen gett en varning - vilket varit mer i linje med den överprövande instansen länsrätten.

Tyvärr hittar jag ingen länkmöjlighet på Kurirens nättidning - det är långt till Jonas Hansson på Kuriren i Piteå - även "nätvägen".


Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Nyp i örat skulle alla de föräldrar ha som tillåter sina ungdomar trimma mopeden!

Om olyckan är framme och något händer är det för sent att ångra sig.Böter är det minst allvarliga som kan hända................





2007-03-14 @ 17:38:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback