Svaret är: Bra - mycket bra!

Hinner inte med så mycket skrivande på morgonen. Men svaret på den sista fråga jag skrev i går kväll är: Bra - mycket bra! Plannja vann överlägset på hemmaplan.

Annars har jag hunnit med att betala ett krav från Gamla SSK. 100 spänn i medlemsavift till "veteranklubben". Får väl kolla om far kommit ihåg att betala sin avgift.

Och så har jag haft span på tidningsbudet. Kvart över tre passerade hon "svintorget". Ni vet 50 meter från min altan. Så nära och ändå så långt bort. Tog 1 timme och 45 minuter innan tidningarna dunsade ner i brevlådan.

Den enskilda fråga som fick mest plats var Frits Olsson husens öde. Jag har i alla fall blivit välvilligare inställd. Det kanske går att göra något riktigt snyggt av det. Men onekligen finns det förbättringsområden i de skisser som visats. De fönster som hänger - och jag säger riktigt hänger - ut från våning två måste ju åtgärdas.Liksom den förfärliga garageporten mellan nya huset och Ebeneser.

Sen kan jag konstatera att särskilt taktiska har de ju inte varit. Mikael Leijon i rutan på första sidan på Kuriren - han hade inte ens sett KLOCKAN trots att den fanns med på bilderna i NK. Men det var ju inte KLOCKAN utan något plagiat. Och sen är vi ju många som undrar var FÖRLOVNINGSRINGEN ska placeras. Den är minst lika strategisk och nostgalgisk. Kanske bäst jag ger mig ut och förevigar båda - vem vet???


Det kommer mera under dagen. Ska börja med en träff med arbetsförmedlingen klockan 09.00.


Kommentarer
Postat av: Thomas

Både klockan och ringarna finns med på ritningarna. Tant kan vara lugn. www.norrporten.se där finns större kopior på ritningarna och där ser man dessa detaljer mycket tydligt.

2007-03-28 @ 11:09:29
Postat av: Ylva Strutz

Klockan är i plagiat. Och ringen hittar jag inte på handlingarna jag fått via Nisse och Byggnadsnämnden.

Postat av: Gerd Niemi

Låt nu Norrporten komma till skott.Ett gammalt "ruckel" har inte ett byggnadsminne.Klockor och ringar -vilken nostalgi-ja,ja!

2007-03-28 @ 14:54:51
Postat av: Nils-Gustav Ökvist

Men Ylva titta på bilden med fasaden mot Skeppsbrogatan ska du nog finna igen ringen på hyreshusets fasad. Jag håller med Gerd vem har glädje av om dessa "ruckel"står kvar? Eller som jag hoppas jämnas med marken. Jag önskar att alla skulle ha haft möjlighet att vara med på den visning och information vi fick i byggnadsnämndens A - U tisdag morgon. Jag tror nästan att vi alla som fanns där blev nöjda och glada över de vi fick se och höra. Från kommunalt håll kommer man enligt Bosse Larsson att försöka få tillstånd små justeringar så vi får väl vänta och se.

2007-03-28 @ 16:54:25
Postat av: Ylva Mjärdell

Jag har inte hunnit studera ritningarna ännu men jag ska,var lugn för det ;O)
Sedan ska jag fundera,filosofera och slutligen sova på saken vad gäller charmiga Fritz Olsson husen.......
Kram!

2007-03-28 @ 19:32:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback