Tror någon att jag lever till 60?

Herre min je - såna mängder av uppvaktningar jag har fått på min 19 års dag. Började med kompis Birgit som uppvaktade redan i lördags med SMS från Murjek (?) Fast jag fyller förstås idag. I gårkväll ringde morbror Sture från Bollnäs - och han hade nog kommit på att jag fyllde - men funderade säkert om det kunde vara 20 jämt.

Sen har det bara fortsatt hela tiden - hela dagen. Så jag börjar på allvar fundera om ni tror att detta är min sista födelsedag? Vi får hoppas att fullmäktige får sjunga någon fler gång för mig - så att mitt nästa publika unika framträdande inte blir ett tänt ljus - i minne bevarad. Hu!

En annan som fyllde år idag kom fram till Radio Norrbotten och fick önska en skiva. Hon önskade Elvis så jag fick njuta "Falling in love" hela vägen från mitt första sammanträde i morse. För er som hörde att hon hette Kerstin Danielsson kan jag berä'tta att här i BYN är hon mer känd som Kerstin "Kicki" Brander - numera boende i Unbyn. Fast programledarna associerade till Kicki Danielsson - känd sångerska.

Apropå falling in love så stod ett ungt par i korsningen här vid min infart när jag kom hemkörande. De pussades och kramades friskt vilket det också gjorde efter att jag tittade ut efter en dryg halvtimmes hemmavaro. Riktigt avundsjuk blev jag!

Förvisso började dagen lite "keligt"med att sossarna faktiskt föreslog rakt av ny upphandling av kontorsmaterial. Efter Anders Köjs avslöjanden förra veckan. Helt makalöst att en mänsklig faktor i kombination med skyllande på tekniken ska kunna åstadkomma sånt elände. Även om vi nu gör en ny upphandling. Och även om något uppsåt inte går att påvisa så är ändå ett stort förtroendekapital förbrukat. Så det kan bli!

Mitt förtroendekapital för Yvonne Stålnacke känns också riktigt naggat i kanten - som ni förstått av tidigare skrivning. Här beklagar hon sig först att hon inte anade att det skulle bli debatt om kommunens årsredovisning - så att hon kunnat förbereda sig. Sen går hon - ett antal timmar senare - upp i talarstolen och läser innantill om hur eländigt alliansregeringen gjort det för kommunen. Hon förstår att jag med min interpellation om att regeringen satsat nästan 6 miljoner till Luleå kommun under 2007 bara vill tala om det som är positivt - men hon ska minsann tala om allt som är negativt. Bortsett från att en del var rena lögner så hade det absolut inget med ärendet om äldreomsorg att göra. Vilket också fullmäkiges ordförande påtalade. Det såg nästan ut som om Yvonne skämdes lite - vilket i så fall hedrade henne. Dock begrep jag aldrig vad Karl P småskrattade åt då fullmäktigesordförande tog Yvonne i örat?

Hoppas hon aldrig hinner förbereda sig framöver - i alla fall inte om det handlar om att läsa upp en "stencil" från det socialdemkratiska partiets oppositionskansli.

Sen måste ordningsman Strutz fram. Det är ett riktigt ofog att de som är valda till det finaste uppdrag man kan ha i kommunen - valda av medborgarna för att vara ledamot av kommunens högsta beslutande organ - inte kan finnas kvar till mötet är slut. Eller i alla fall kalla in en ersättare om man inte kan delta hela sammanträdet.

Vi kan alla ha andra saker som vi skulle vilja göra. Men att som Karl Petersen gå upp och säga att han lovat en del av de sina att gå för att de hade viktigare saker att göra verkar väl egotrippat - lite ordförande Göran över det hela. Kommunalrådet har talat - s-ledamöterna får frisedel medan vi andra partigrupper ska sitta kvar och se till att församlingen är beslutsmässig.

Det kommer nog någon liten mer politisk kommentar i morgon - om beslut och så - när jag har föredragningslistan (med alla kladdanteckningar) till hands.

Nu ska jag njuta födelsedag en kvart till - sen väntar han på mig!

Kommentarer
Postat av: Jonas Grafström

Jättebra att du skällde ut henne, var helt klart välförtjänt!

Postat av: Berndt

Såg i blaskan idag att du fyllde år igår. Läste förstås inte din blogg igår heller, för då hade jag ju vetat. Må du leva i hundrade år!

2007-03-27 @ 09:22:00
URL: http://web.mac.com/lulewolf/iWeb/tiberg.se/
Postat av: Gerd

Satt och lyssnade på fullmäktige och undrade hur presidiet kunde tillåta Yvonnes S agerande i talarstolen på detta .Fy!Ylva tog dock tag i detta . Gjorde hon inte bort sig-så säg??!!!

2007-03-27 @ 14:10:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback