Grattis EU - och Lars Leijonborg

Idag firar vi EU-dagen och gratulerar Lars Leijonborg som får fira EU-dagen med oss här i Norrbotten. Lars gör ett officiellt besök inbjuden av PO Eriksson.

Men vi passar på att stjäla lite överskottstid innan planet drar honom hem till Stockholm. Firandet av EU-dagen på Café Symphonie kl. 18.30. Förutom Lars så blir det kaffe och EU-bakelse.

Just DU är faktiskt också välkommen!

Ska bli spännande att se om det gått att få fram en riktig EU-bakelse. Lär ska finnas en sån skapelse - men har från och till varit lite dåligt på tillgången här i Norrbotten.

Oavsett vad det blir få vi väl döpa den till EU-bakelse - bara det inte är någon gammal klassiker typ "änkan" eller så. Får väl kolla med fadern och hans bagerierfarenheter.


Och så får mina kompisar påminna mig om att dokumentera den med kameran.




Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Angående rubriken i dagens Kuriren om att åldringar blir inlåsta. Det är ett stort problem med att gamla och faktiskt även yngre som på grund av sjukdom och eller oro ger sig i väg ut på egen hand. Där ute väntar situationer de inte klarar av ensamma, exempelvis trafiksituationen.
Naturligtvis har bemanningen betydelse för hur man kan hantera situationen eller lösa den.
Wikman tycker 2 personer är hög/naturlig/bra bemanning på 38 personer och det får mig att skratta!
För uttalandet visar vilken okunskap han har i frågan. Nej, sant är nog att Wikman borde komma ut i verkliga livet och då menar jag inte ett blixtbesök en enda dag utan minst en månad inom olika enheter inom vård och omsorg så han kommer ner på jorden och bort från alla ulliga rosa molntussar och visioner för en stund! Vad gäller exempelvis demensvård samt palliativ vård krävs avservärt mer bemanning än det Wikman anser vara nog.Våra arbetsledare Agneta och Diana på Fyren tar in mer personal då vi har gäster som riskerar ?smita? ut och tillsammans försöker vi finna bra lösningar. De är mycket noga med att socialtjänstlagen ej tillåter inlåsning. Har det hänt ett tillbud att någon "smitit" så har vi rapporterat och arbetsledarna informerat de anhöriga,det kallas bra teamwork. Jag anser Diana Kvist och Agneta E Olsson vara föredömliga arbetsledare och de har dessutom stora och varma hjärtan! Vi har världens bästa arbetsledare på Fyren 1,4 och 5.

2007-05-09 @ 08:14:17
Postat av: Ylva Mjärdell

Förresten,ska bli jättekul att träffa Lars igen :O)

2007-05-09 @ 08:20:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback