Jämngrått!

Idag känns allt jämgrått - svårt att veta vad jag ska tycka något om. Så jag börjar väl med att notera att i går kunde jag läsa att staten sålt lite Telia Sonera aktier. Ledaren i Norrbottens Kuriren.

Jag har ju några stycken - hann inte med att sälja - så jag skojar om att det är inte pensionsförsäkring. Köpte från 8.500 och noterar nu att värdet ligger runt 5 000. Som lägst har det väl varit 3000. Så egentligen är det väl riktigt bra.

Det handlar om ett "halvtomt" glas eller ett "halvfyllt" glas. idag snöar det i Arjeplog enligt rapport 06.13.43 - det gör det inte här. Så grått och fyra grader är rätt bra egentligen.

Huruvida det snöar också i Jokkmokk och Porjus också idag vet jag inte. Men nog lär det väl yra en del runt "Porjus" Sixten Eriksson när det avslöjas i Noterat att han försvarat regeringens avskaffande av fastighetsskatten och menat att regeringens förslag om att betala för sig vid försäljningen är mycket bättre. Surt - Kuriren har inte lagt ut inlägget på nätet.

Elna i Boden blir skrämd av att en stor arg vakt lyfter ut en liten snäll flicka från Strandgallerian. Om det är som jag tror "en snäll flicka från Rättvisepartiet socialisterna" så är det nog många som är tacksamma att vakterna ser till att de lämnar entrén. Hon är i så fall politiker - och dom är hårdhudade vet, ni! Inte SÅ ofta jag besöker Strandgallerian men nästan varje gång har jag mött folk som undrat om varför de ska måsta bli "attackerade" av politiska namninsamlare varje gång de passerar in.

På¨Kurirens ledarsida gör man det annars väldigt enkelt för sig. Ledare med rubriken Miljöbusar är nyckeln skickar man iväg ansvaret för klimathotet till USA, Kina, Indien med flera. Lite så var ju faktiskt budskapet i AL Gore filmen - USA blev ju rejält tagna i örat - där han visade på deras oskäligt stora andel av utsläpp.

Den andra enkla piruetten görs i Noterat. Luleåbornas firande av 17 maj - norges nationaldag - hotas av politikernas beslut att förbjuda drickande av folköl på allmän plats. Nu är det ett förbud - om förtäring av alkoholdrycker på vissa allmänna platser - som i stort funnits i uppskattningsvis mer än 20 år. Dert förydligande som nu skett handlar om att polisen begärt att denna precisering för att lättare kunna beslagta öl hos alldeles för unga personer. För att kunna göra denna ytterst viktiga sociala uppgift samtidigt som det underlättar att försöka upprätthålla den trygga stad vi vill ha.


Ett tips inför nationaldagen kan väl vara att skriva om att det säkert är alkoholförbudet i stadsparken som gör att vi inte firar som norrmännen!

För roligt och fest kan det väl inte vara utan "brännvin"???

Trodde faktiskt att Peter Eriksson, var miljöpartist om än med ena benet långt in i socialismen. Men att han konverterat till socialdemokraterna thar jag inte hängt med på . Måhända en namne? Eller samma fenomen som Anders Mansten och folkpartiet råkat ut för.

Annars ser jag dagen an med tillförsikt. Gotthard och Erhard har namnsdag. Kan inte hitta några sådana i min "levandes" närhet så jag får skicka mina tankar till "Skräddars Erhard" närmaste granne under min uppväxt. Och för övrigt tant Dagas pappa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback