Nyhetstorrt

Har sovit länge och gott. Ovanligt lite smällare här i Sunderbyn i alla fall. Fast det kan vara en sanning med modifikation - när jag väl somnat ska det mycka till för att väcka mig. Men vaknar lätt på "förinställda" tider. Så halvfem slog jag upp de bruna - men bestämde mig genast för att sova vidare. En tidningslös morgon som denna kan jag ju andras frestas att ta itu med tråkiga sysslor som tvätt och strykning. Och fönstrena skulle säkert pocka på.

Och knappande runt på nättidningarna var verkligen inte upplyftande. Inte ens
bilbomb i Haninge verkar hett. Bilägaren känd  "och de brukar ibland göra så här för att bilen inte ska bli stulen". I sanning också en metod - att aptera (heter det så) en bomb.

Hyreshus har rasat i nordöstra Spanien. Våran Gerd är i Spanien men det känns som om hon borde vara i syd-någonting. Och nu har bild kommit också - ser inte precis ut som något semesterparadis!


Annars hade jag tänkt länka till ett bildspel i Svenska Dagbladet. Lite "kufiska" bilder är - eller var i alla fall tredje nyhet i SvD - vilket väl kan säga något om morgonens nyheter. På gott och ont!

Nu ska jag i alla fall idka lite klädvård - nya linkjolen tvättad och bör strykas enligt anvisningen. Annars är strykjärnet något som kommer fram här bara en gång i kvartalet.

Tolvkaffe och sen samling inför kommunfullmäktige i morgon. Känns tryggt att ha läst igenom en extra gång innan fullmäktige. Så blir det väl lite annat smått och gott också. Har en lista på folk som har problem att komma på "talande fot" med kommunen - får inte svar på sina skrivelser. Inte ens en bekräftelse på att kommunen mottagit deras synpynkter.

Och där kommer jag väl att träffa Mårten Ström som på sin blogg idag beskyller mig för att ha hög svansföring. Kan väl möjligen ha något att göra med att Mårten och jag har diametralt motsatt uppfattning om hur vi vill att väljarnas ska se oss. Som minnegoda kommer ihåg från valrörelsen 2002 så stod Mårten Ström i Nord Nytt och sa att det spelade ingen roll om han fattade impopulära beslut - väljarna glömmer ju ändå så fort!

I den sak fråga som Mårten åsyftar har jag lite medvetet provocerande funderat om frititds har så lite göra att de tar över och anordnar föreläsningar som borde vara folkbildningens och föreningslivets uppgifter. Men som vanligt så undviker Mårten att ge några sakliga argument i sakfrågan. Kanske för att det inte finns några?

För övrigt är kommentaren som Mårtens kompis Sture Nilsson ger värt att återges:

"Ett exempel har vi inom s partiet där en förtroendevald offrade IDEOLOGIN och gick över till borgerligheten, istället för att svälja stoltheten och vara ödmjuk och rätta till det förhastade uttalandet"

Så ska ungdomar inom rörelsen tuktas - för det är väl ingen tvekan om att det är David Svenn han avser?


Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Sture Nilssons kommentar andas: Surt sa räven om rönnbären.

Vad vi har mycket att vara glada över inom Folkpartiet i Luleå som får en så fin och klok kille som David Svenn i vårt parti!

Stort och varmt tack till Mårten,Sture,LO med flera.

Jag väntar redan på att nästa knackar på vår dörr... ;o)

Välkommen ska du vara!

2007-05-01 @ 13:13:56
Postat av: Marja-Liisa

Helt rätt, Gerd semestrar på något ställe som ligger en bit från Malaga.

2007-05-01 @ 14:09:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback