Säger en del om Expressen

Det säger väl en del om Expressen att jag var tvungen att gå in på Aftonbladet för att kolla in vem som vunnit VM. Inget fiasko att Kandada vunnit förstås - men nog kunde de väl ändå fått in Finland och Fiasko i samma rubrik?

Annars kan vi rösta på Expressen vilket som är större Fiasko för Sverige. 18:e platsen i schlagerfinalen eller 4:e platsen i hockey-VM.

Men annars har dagen och kvällen varit riktigt bra. Men tre möten på raken är lite mycket. Thomas konstaterade att när vi slutade sista mötet så var det mindre än tolv timmar till nästa skulle börja. Arbets- och Personalutskottet 08.15 i morgon bitti.

En mängd medborgarförslag. Två om övergångsställen - som besvaras på ett "osexigt" sätt om mittrefuger som ska göra vägen över kortare.

Ett om att göra Hammarvägen i Sunderbyn till huvudled. Tack och lov har kommunen i alla fall inte hakat upp sig på felskrivningen av "Hammarenvägen" - men annars ett märkligt svar där bollen skickas vidare till någon annan.

Och hur ska vi hantera medborgarförslaget om att förskoleklasser borde få åka gratis på bussen? Märkligt att bussarna ska köra halvtomma- och ändå måste dagis betala om småungarna ska åka. Vi bara måste hitta en lösning på detta!

Och så kommer det klassiska ärendet där Folkpartiet lika klassiskt kommer att lämna ett särskilt yttrande. Kommunen ska betala pengar till Student Consulting AB som ska förmå studenter som studerar i Luleå att också mantalskriva sig här. Något som de måsta göra enligt lagen. Och alla kommuner gör likadant - kör olika projekt för att få studenter att mantalskriva sig just i deras kommun.

Allt detta för att fördela en kaka - statsbidraget - som är konstant. De Luleå vinner förlorar Pajala eller Vilhelmina. Eller rättare sagt alla orter utan högskola eller universitet. Det enda som i slutänden vinner något är konsultföretagen!

Det är bara att gratulera Student Consulting AB till en brilliant affärsidé - ingen slump att dess grundare Tobias inhöstat det mesta av företagspris som går att få i Luleå!

Detta var ltie förvirrade tankar från en som till och med haft svårt att veta vem som hette vad ikväll.

Men i morgon är en ny dag!

Eller hur "Christikael"? Vilket kan betyda Christian  eller Mikael!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback