Segt och struligt i morse

Förra inlägget om tekniska problem är skrivet av min spökskrivare Thomas. Kom inte in på bloggen i morse. Försökte mig med att skriva en kommentar "utifrån" så att säga - men även det misslyckades. Men Thomas mitt alter ego fixade raderna om tekniskt fel.

Själv lämpade jag mor hos sjukgymnasten - så hon slipper fuska med färdtjänsten. Hämtade Marjatta på Örnäset och sen tillbak till Sunderbyn och konferens om alkoholitik.

Synnerligen bra dag. Sven Andreasson välkänd alkoholläkare och tydligen nu arbetande vid Folkhälsoinstituet som numra finns i Östersund.

Fick påminna Sven om att han och jag varit på läger tillsammans. Förvissor länge sen 1984 - Kopparbo. Han såg lite äldre ut nu - det är konstigt vad ens omgivning åldras!

Två saker som jag bär med mig efter dagen. Det går inte längre att blunda för det faktum att totaltkonsumtionen påverkar missbruket. Om nu någon skulle göra det. Den historiska statistiken och fram till dags dato talar sitt tydliga språk. Motbokens påverkan, mellanölets införande, skattehöjningar, införselkvoter - allt kan tydligt avläsas i statistiken. Frågan är bara hur hantera det så det också kan få ett folkligt stöd?

Det andra var sketchen med Teater Schratch där tonårsdottern var orolig för sin fars alkoholvanor. Hon skulle få honom att inse att han var alkoholberoende.

När man som jag och faktiskt den politiker som satt bredvid mig också (kanske vanligare än vi kan tro) upplevt liknande samtal med nära och kära så var det näst intill smärtsamt. Vi i publiken skulle ge råd till aktörerna och min bänkkompis och jag var samstämmiga - ge upp - sök proffshjälp - en 17-åring kan aldrig klara det. Det hjälper inte att vädja till kärleken. En alkoholberoendes kärlek är alltid större till flaskan än till och med till sina egna barn - så är det bara.

Fantastisk mat på Folkhögskolan - som vanligt - undrar om min pointranson räcker till något mer idag.

Nu ska jag i alla fall åka hem - via Kvantum för mors räkning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback