Ylva -steget efter

Undras om det alls är lönt att försöka hinna skriva något. Ser att Kuriren redan lagt ut "det händer på Kuriren". FadetrYngve- mångårig tryckeriarbetare på NSD - hade sin slogan klar "Kuriren - alltid steget efter" och var kommer då inte jag en sån här morgon?

Och inte så kul för Kent Ögren att gå till landstingsfullmäktige som börjar klockan 10.00. För er som vill lyssna sänds det på 89.3 mHz (skrivs nog inte riktigt så där?). Idag är det återigen en insändarsida med  
T R (3) insändare mot Kent Ögren. Plus ett debattinlägg av ordförande för läkarföreningen i Norrbotten.

Må vara att Hultin, Mansten, Lundström och Berg häver upp sina stämmor. Det gör de ju rätt ofta. Men att Hans Tirsén ger sig in i diskussion och att Svartholm återigen sopar till landstingsledningen borde inte rinna av som på en gås. Eller?

Dagens ris går till "denna tvåbenta ohyra" som sprängde en brevlåda hos några gamlingar i Sunderbyn på Valborgsmässoafton.  Ungdomarna sägs vara sedda. Jag hoppas verkligen att sign. Sunderbybo ser till att föräldrarna får vetskap utifall det är igenkända.

Verkar inte gå att länka till Dagens ris heller?

Sen måste jag ändå nämna att Göran Hägglund - kd:aren ni vet - nästan fick mig att svimma i morse. Socialministern - med reservation för att det stod i NSD och jag ine lusläst artikeln - vill begränsa svenskarnas möjlighet att söka billigare vård och tandvård i andra EU-länder. Denna artikel om att vi norrbottningar åker till Finland. Men hallå Göran - hur var det med den fria rörligheten?

Och snälla NSD . varför finns inte insändarna på nåttidningen? Olle Öhman i Gällivare skriver och tycker att sossarna och Lo får skylla sig själva att det blev en ny regering. Tydligast är det hur lätt Mona Sahlin nu sprider miljarder till psyksjuka. Frågan är varför sossarna inte ordnade de under de 12 år de hade makten? Berättigad fråga?

Makt i att vi avundas norrmännen deras 17 maj. Och makt i att det väl är bra att Jazzomat vill dela med sig av den yran. Men varför inte istället hjälpa till att göra vår egen nationaldag till en festdag - den är långt ifrån någon yra än.

Och dagens citat i Norrbottens Kuriren tycker jag ni ska suga på: "För människan finns blott tre stora händelser: att födas, att leva, att dö. Hon vet ej om att hon föds, hon lider av att dö och hon glömmer att leva." Jean De la Bruyere.

Så nyp dig i kinden och känn att du lever - hela dagen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback