Färdtjänsten bäst!

Snuvig har jag blivit också. Inte trodde jag att Johan var SÅ  "potent" att det smittade på mindre än en timme efter kramen. Okej du varnade mig!

Bästa debatten missade ju förstås all media. En av de första åtgärder Karl P vidtog vid tillträdet var ju att flytta alla interpellationsdebatter längst ner på föredragningslistan - så att så få som möjligt ska lyssna när aktuella frågor - ofta kontroversiella - frågor lyfts.

Den här gången får jag säga att det var synd för Karls del. Han visade faktiskt upp vissa empatiska känslor och förståelse för de som inte har så hög röst. Hoppas att det inte stannar vid en läpparnas bekännelse!

Och lite stolt över mig själv är jag också. Som ids och orkar ligga i. Karl sa i sitt svar att kommunfullmäktige skulle ligga på. Men det är nog samma sak vi menar.

Vi måste påminna varann om att färdtjänsten faktiskt är till för att utjämna skillnader mellan oss som är någorlunda funktionsdugliga och de som inte haft/har samma tur.

Det är ju inte slugt att en ungdom på Mjölkudden med funktionsnedsättning och därmed färdtjänst ska betala 2x65 kronor för att ta sig till en bioföreställning medan en dito ungdom utan funktionshinder bara betalar 2x8 spänn.

Och lika orättvist är det i hela färdtjänstsystemet. Men Karl ingav mig visst hopp - och orkar jag inget annat framöver så ska jag jaga honom i denna fråga.

För ett liberalt samhälle har sin utgångspunkt hos dem som har de sämsta förutsättningarna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback