Lättnad

Lättnad - men tänker förstås att det är några andra vars liv fullständigt slogs i spillror. Några för vilka livet aldrig blir som förr. När det ofattbara händer.

Eftersom sonen befann sig i Stockhom - bilburen - för jobb blev det till att läsa och kolla lite extra. Ringe förstås det första jag gjorde - och mobilen avslagen. Vilket tillhör det absolut sällsynta.

Ringde igen - och sammaledes. Kollade igen - i alla nättidningar - och fann att den lindrigt skadade hade varit ensam i bilen - och hade haft för hög hastighet.

Indicierna hopade sig. Ringde igen - inget svar.

Nu var jag nästan riktigt säker - men kunde ändå avhålla mig att ringa och oroa hans hustru.

Han ringde sjäv - jag hade lämnat meddelande.

Och märkligt när oro ersätts av lättnad så övergår det ofta i lite ilska. Varit på kasino och spelat i en pokerturnering - i väntan på flyget till Skåne!

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

I bland så tar livet en annan vändning, i bland så sker något du aldrig kunde tro .I bland så står livet stilla och något annan, något annat håller ditt liv i sin hand. I bland så förändras livet på ett sådant sätt att det aldrig mer kan bli sig likt men vi har fortfarande valfriheten att välja, kanske är också den valfriheten allt vi har.
Vi kan fortfarande välja att vara tacksamma för den tid vi fått i stället för den vi förlorat, för de svar vi fick i stället för de frågor vi ställer oss. Tacksamhet över all den kärlek och närhet vi fick snarare än den vi såg oss förlora. Ett liv i spillror ger oss möjligheter till ett pussel vi annars aldrig hade funnit, saknaden och tomheten till trots.

2007-11-04 @ 21:57:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback