Gamla hundar

Svårt att lära gamla hundar sitta sägs det ju. Inte lika svårt med gamla Strutzar. Det har tagit tid att vänja mig vid TV på morgnarna - men nu lyssnar jag varje morgon med ena örat medan jag läser tidningarna och skriver krönikan.

Idag fick jag ett kanonbra tips. På vårt landsmöte tog vi beslutet att män som döms för att grovt misshandlat sina partners ska kunna tvingas att inte bo i närheten av sina forna partners. I Värnamo hade folkpartiet lagt en motion om att Värnamo skulle ansöka hos regeringen att få bli försökskommun för ett sånt projekt.

I jämställdhetens namn måste motsvarande förstås gälla kvinnor som döms - fast det är tacksamt att "jämställdheten" inte nått så långt på det området.

"Oslagbart politiskt hyckleri" sa just nu Anders Borg om Per Nuders argumenation om budgeten. Ja, nog drog Peter Eriksson ner byxorna på Nuder igår när han avslöjade att sossarna också diskuterat att begränsa deltidarnas möjlighet till A-kassa.

Byxorna nere får man också nästan varje gång man försöker få i polemik med en ledarskribent. De tar sig alltid det utrymme de behöver för att svara och ser alltid till att det får sista ordet.

Hade
Britt Westerlund varit klok hade hon bitit ihop för gårdagens kritik från Östman. Nu blev det bara än mer tydligt hur odemokratiskt förslag det är att fullmäktige inte ska besluta om antalet vårdplatser. Hur länge dröjer det innan tjänstemännen finner att resten av obs-platserna ska bort? Utan att Ögren/Westerlund behöver smutsa sina fingrar med det?

Och så ser jag att det är dags att ta fram plakaten igen. Denna gång får vi nog med Karl Petersen och Yvonne Stålnacke. Om nu inte deras agerande för privatläkare bara var ett spel för gallerierna? Ögren/Westerlund & co framhärdar. Här ska inte Hasslers, Kvartersakuten eller Ivan Nilssons praktik ens få ersätta läkare som går i pension.

Nu måste regeringen skynda på och ta fram den lagstiftning som behövs för att stoppa "Putin" i landstingshuset!

Jag ser nu att yttrandet är föranlett av en skrivelse från socialdepartementet. Det gör skillnad med en ny regering!

MEN SÅ SUR JAG BLIR NÄR DEN INTE FINNS PÅ NÄTTIDNINGEN! Förhoppningsvis kan jag lägga in länken senare.  Och här är den nu.

Och denna fredag var för min del inplanerad som ledig - eftersom jag ska vara ute både fredag och lördag. Nu funkar det inte av olika skäl. Tröstade mig med att i tankarna  istället ta ledigt hela nästa - till jag upptäcker att jag avreser till Stockholm för konferens redan på lördag.

Bara att spotta i nävarna och se fram emot en ledig helg den 13-14 oktober.

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Det ska bli helt underbart att se er i morgon!
Kram från Ylva den andre
:O) :O) :O) :O) :O) :O) :O)

2007-09-21 @ 19:12:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback