(S)vär i kyrkan

Ingrid Norberg, ordförande i Bun och Johan Sparrman, vice ordförande i dito nämnd skriver debattinlägg i NSD med rubriken "Vi måste våga hitta nya vägar". Till försvar för städning på entreprenad.

Nog måste det väl anses som att (s)vära i kyrkan.

Och inte helt oväntat så blir det tagna i örat av "översteprästen" själv Börje Lööw.

Fast jag hittar inte några länkar till debattsidan - inte heller till ledarsidan.

Kurirens ledarsida ger Jan Björklund 4 plus och det är han väl värd. Hans installationstal var mäktigt och återfinns
här.

Mäktigt var det också när Göran, Maud och Fredrik äntrade scenen tillsammans med Jan. För de flesta av ombuden kom det som ett överraskande inslag och möttes av jubel och applåder.

Och apropå betygssättning så får jag säga att Maud var den klart slagfärdigaste av dem i detta lite lättsamma och skojsamma inslag. Bland annat fick de tävla i kunskap om varandra. Vem som gillade småkakor och vem som tillhörde stjärntecknet Väduren. Det förstnämnda var Maud och det andra var Jan. Mauds tillägg om att andrahandsvalet var bondkakor kändes som lite effektsökeri men var ju lite småfyndigt.

Annars har centern det tungt i dagens tidningar. "Det finns ingen tunnelbana i Stockholm. Hjälp oss att berätta det för Centerpartiet" annonserar rörelsen Utan bilen stannar Sverige.

Och på insändarsida i Kuriren levererar Mårten Ström en bredsida mot centern och Stefan Tornberg. Fast Mårten stavar det Thornberg. Antingen har jag blivit ordblind eller så har Mårten fel. Och det sistnämnda är väl inte möjligt?

Och morbror Sture (Grönborg) får vara med på bild. Har tydligen gjort lumpen med moderaten Lars Spolander från Haparanda. Fast - ha,ha, - det är en något modernare bild i papperstidningen.

Nu ska jag dra vidare med den här dagen. Thomas ska tjänstgöra för mig på APU och Kommunstyrelsen. Ska delta i nationell videokonferens om barn som far illa. Äldee- och folhälsominister Maria Larsson skriver om temat på DN idag.

Det blir nog inget mer bloggande under dagen - programmet var intensivt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback