Kräv HÖGRE ränta

Så förenklad debatten är i finanskrisens spår. "Kräv lägre ränta" - vilket kan vara förståeligt om vi bara talar om husräntorna - då har de förstås ett avgörande inflytande på människors ekonomi.

Men troligen bottnar finanskrisen i att vi haft för LÅGA räntor. Har vi inte lånat på Ellos-konton och annat utan haft ett par kronor på banken har vi inte fått någon ränta på det - utan snarare fått betala för att vi haft förmånen att ha ett konto.

Klart att notan kommer någon gång om vi bara handlar och handlar och producerar och producerar utan att fundera om någon har pengar och köpa och att någon vill köpa.

Kanske dags att återuppliva Spara och Slösa? Och så får jag vara tacksam för uppfostran att inte skaffa saker på avbetalning.

Möjligen är detta ett inlägg i yra - feber sådan. Virus och/eller bakterier verkar attackera mig hela tiden - men än är det jag som vinner kampen hela tiden. Precis som Luleå hockey ikväll mot Skellefteå - 2-1. Fast det satt hårt åt där också på slutet.

Egentligen är det planerat att jag ska vara ledig i morgon - måndag, tisdag och heldag i Stockholm på torsdag fyller kvoten väl. Men det blir nog lite jobb i alla fall - fast hemifrån.

Kommentarer
Postat av: Oskyldig?

Läs Göran Rosenbergs artikel i DN i dag om nyliberalismens sammanbrott.

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=578&a=861822

Den ideologi som kallas nyliberalismen ligger ned, ja den är i stort sett död enligt honom.

Vilket parti har tuggat mest om konkurrensutsättning på marknaden av fler av samhällets/kommunens verksamheter under de senaste åren?

2008-12-10 @ 07:19:05
Postat av: Ylva

Nyliberalismens död eller tillkortakommande kan inte anses vara annat än en stor seger för folkpartiet som står för ("tuggar")socialliberalismen.

2008-12-10 @ 08:25:31
Postat av: Oskyldig?

Vilket parti har velat kasta ut de kommunala bolagen i Luleå på marknaden? Är inte det ett utslag av nyliberalism?

Beträffande seger för folkpartiet:

Framgången har många föräldrar men motgången är föräldralös

2008-12-10 @ 08:53:40
Postat av: Anonym

Oskyldig? skriver:

Vilket parti har velat kasta ut de kommunala bolagen i Luleå på marknaden? Är inte det ett utslag av nyliberalism?



SVAR; fråga 1 Folkpartiet (en del av bolagsägandet i alla fall) fråga 2 Nej



2008-12-10 @ 09:34:50
Postat av: Oskyldig?

Rätt svar på fråga 1 men fel svar på fråga 2.

Wikipedia som du hänvisar till är inget sanningsvittne, skall man tro Wikipedia så finns nyliberaler i andra partier som moderaterna och centern men inga i liberala folkpartiet. Förmodligen har en s.k. socialliberal författat texten i Wikipedia.

2008-12-10 @ 11:11:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback