Natten i Jokkmokk

Natten har jag tillbringat i Jokkmokk. Körandes en gammal lejongul Saab - utan bromsar. Varje korsning jag skulle svänga i gled jag liksom förbi och fick gena en annan gata för att komma dit jag skulle bland annat hem till Sonja Forsberg. Där faktiskt några klottrare försett husgaveln med tuschmålningar.

Ja förstås var det i drömmen. Men nu är det andra natten i veckan som jag drömmer om bilfärd med bromsar som är som skumgummi - hur jag än trampar i botten vill fordonet inte stanna helt.

Hur ska jag tyda detta?

Men annars har sömnen varit god. Var faktiskt vaken hela kvällen i går. Pratade i telefon med en väninna som jag inte hört av på länge - och det blev ett långt samtal.

Gärna dispens bara vi inte bygger fast oss. Kraven på energisnåla byggnader gör det inte längre lönsamt att installera
fjärrvärme - samtidigt som fjärrvärmen fortfarande är bättre för klimatet och miljön än det energisnålare alternativet.

Men det gäller att ha långseende. Det fanns en period då staten stimulerade uppvärmning med direktverkande el - och sen kom en period då samma stat straffbeskattade samma företeelse - när människor inte hade något alternativ.

Det tål nog att tänkas på innan några generella dispenser beviljas. Är vi säker på att vår fjärrvärme för all evig framtid kommer att produceras lika miljövänligt?

Och loppet verkar kört för Kvarnåskolan. En förälder konstaterar att det går bra att lägga ner byaskolor för att det är brist på pengar men när det gäller Luleå hockey är pengar inget problem. Sen kan jag undra vilken koppling Olov Nilssson har till Erland Nilsson - för visst är de lika?

Nu ska jag dra till jobbet och se och det försvunna dokumentet dykt upp?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback