Trögt i portgången

Lite svårt att komma in på bloggen på morgonen - tappade lite tid där.

Men å andra sidan vann jag tid för sign Ann O Nym skriver att badhuset i Gammelstad är öppet i morgon mellan 10-16 - det räcker gott för oss. Tack för hjälpen - du måtte vara en snäll en i alla fall.

Dagens stora nyhet är väl annars att förtroendet för polisen sjunkit drastiskt. I min värld finns det yrken/uppdrag som kräver mer än andra. Det handlar om att leva som man lär. Det handlar om polisen - men det handlar också om kyrkans folk - det handlar om politiker - det handlar om en del andra grupper också. Tyvärr har vi - får väl räkna in mig i kollektivet politiker - inte levt upp till de förväntningarna.

Det blir en stor utmaning för polisen att "komma igen" - rötägg måste gallras bort redan vid utbildningen. Tyvärr är det ju även alltför många poliser som också återfunnits under mindre smickrande rubriker - inte bara politiker och statsråd!

Maria Ahrnqvist vill ha sorgetåg till gropen när (om?) Fritz Olsson husen rivs. Kan undra om jag blivit "frihette" till dess och kan gå med plakat? Fast skämt åsido så tycker jag Maria har rätt på det sättet att det tänks för lite på de historiska rötterna. Min kritik är väl den att kommunledningen helt la sig platt från början - riv bara riv - bygg bara bygg - utan eftertanke.


Det flesta av oss - inklusive de som vill riva Fritz Olsson husen - kan beklaga perioden då kommunalrådet fick epitetet "Grävskopearon" - frågan är vad nuvarande kommledning får för epitet om 50 år? Och om de då beklagar den okritiska förändring som fick ske av centrum?

I alla fall konstaterar jag att vårt Månadsmöte annonseras under politisk verksamhet - medan styrelsemötet för Folkpartiet i Luleå hamnat under religiös verksamhet. Fast det hade väl varit värre med tvärtom?

Den blir halvnio idag också innan jag är på jobbet - vad är det som händer med mig? Så lugnt är det väl inte nödvändigt att ta det?


Kommentarer
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Jag tillhör den grupp som inte ser något bevarande värde på Fritz Olssons husen slitna och fula fasader och jag kan gott strunta i vad folk tycker om 50 år. Då Ylva och alla andra har jag varit "jordgubbe" i ganska många år men från min himmel kommer jag att registrera de nya husen som en "räddning av Luleå centrum" jag vet att du inte håller med om detta.
Men annars brukar vi vara ganska överens om hur vår kommun skall skötas eller hur?

2008-01-05 @ 09:03:56
Postat av: Ylva Mjärdell

Jag får ont i magen när jag tänker på att man vill riva Fritz Olsson husen..
Luleå blir en allt mer opersonlig stad tycker jag...

Men kram i alla fall, hemma hos oss i Folkpartiet
kan vi ha olika åsikter utan att ge varann en blåtira...Hehe...

Förresten om det blir demonstration, gissa vem som kommer vara med då... ;O)

2008-01-05 @ 14:03:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback