Kon(s)tig kon(s)tellation

Häromdagen avslutade debattredaktören i NSD skriverierna om de så kallade utbrytarna i sossarnas landstingsgrupp.

Idag i Kuriren dyker
debatten upp igen - den här gången genom en konstellation av 4 totalt okända s-landstingsledamöter (utgår jag från) plus ytterligare tre som väl inte tillhör sossarnas toppgarde men som jag känner till eftersom de finns med i polisstyrelsen.

De försöker göra troligt att de visst uppfyllt vallöften men på ett lite annorlunda sätt.. Känns inte särskilt trovärdigt. Men mest intressant i artikeln är ändå att den nya konstellation rakt av påstår att "de åtta" (4 kommunalråd och de 4 som kallas utbrytarna) har inriktat sig på person och inte politik.

Ögren menar de förstås. Och jag börjar snart fundera på vadslagning om han sitter kvar till valet? Alternativt om han får kandidera i nästa val? Men som oppositionspolitiker är det väl bara att hoppas på det senare. Det vill säga att han får kandidera.

Själv hoppas jag att jag har barnasinnet kvar för enligt Kuirens horoskop så gynnas vi. Dock ska vi undvika de stora stegen i ekonomi och kärlek.

Idag grattar vi också alla som heter Emma och har namnsdag. Emma Åhman till exemepel.

Till avdelningen sorgliga historier hör denna om det misstänka polisövergreppet i Överkalix. Killens historia verkar ju vederhäftig samtidigt som jag inte tror att vi har poliser som utan orsak beter sig på det sättet. Det bör utredas ordentligt och också när det är klart ges ordentligt offentlighet. Dimridåer kring sånt här undergräver förtroendet för polisen. Att frågan är rätt stor visas väl av att Kuriren gör en så stor artikel om det - trots att NSD hade det redan igår.

Nu ska jag dra till frukost. Till de övriga uppdragen kan nu läggas ett till. Gå runt jordgubbslandet och kolla så att vare sig igelkotten eller nång bärsugen trast fastnat i nätet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback