En viktig komponent

Nu när du ätit sillen och jordgubbarna och möjligen också fått den "lille" till sillen. Då är det bara en sak som fattas för att det ska vara sommar (bortsett från solen och värmen förstås). Barndomens långfil. Här kommer ett recept som jag fått från Anita i Gävle.

"värm en liter mjölk till nästan kokpunkt, kyl till rumstemp vispa i 1 dl verum hälsofil och låt stå i rumstemp över en dag eller natt tills filen "stannat""

Och misslyckas du första gången så ge inte upp. För Anita hade det blivit filmjölk de första två gångerna. Men jag kan gå i god för att hon sen haft det mest underbara långfil. Ni vet sånt där som ni kan stoppa skeden i och sen vända den upp och ned och den är lika blank och oanvänd som före.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback