Äldre - inte höns, Börje Lööw!

Roligast - eller konstigaste kanske - rubriken idag är att "Lööw föreslår frigång på alla äldreboenden". Det är faktiskt inte höns som bor på våra äldreboenden och inte kossor heller - det gäller att välja ord. Fast kanske det är rubrikmakarna som varit framme - för tanken att äldre ska få tid för egna behov är ju riktigt folkpartistisk.

Annars flöt gårdagen på i ganska lugnt mak. Dock har far ont i sitt vänstra ben - det "kör" i låret så att benen nästan viker sig. Trenden är tyvärr ökande så kanske det måste bli ett besök på akuten. Vi har inte råd med något fall och benbrott i dagsläget.

Thomas och jag ska gå på öppet hus till Mediehuset - far kanske får följa så tar jag vägen förbi Stadsviken.

För att återgå till gårdagen så hälsade vi på mor. Och hon hade en kanontrevlig sänggranne från Rantajärvi - jämårig med mor. De fnittrade som de värsta tonåringar om hur det bytt efterrätt med varann - ingen respekt för eventuell specialkost här inte.

´Natten har också varit lugn - har sett att lyset tänts hos far så nu är kaffet färdigt och gröten blir det när jag kommer.

Ser för övrigt att det är Snökris i Luleå. Margareta Lindbäck oroar sig för att inte ha råd att ploga bort den snö som ännu inte kommit. Hon kommer säkert inte bli glad när hon får kravet från oss här i närheten av Kråkbergsvägen/Skräddarsvägen att faktiskt nu ploga den gång och cykelväg som varit på gång i 20 år . Om den nu ska dröja 1 till 2 år till är det väl i alla fall rimligt att ploga upp den under vintertid. Det kommer inte de eventuella fornlämningar som finns under backen - och som nu stoppat projektet ytterligare - att ta skada av. Och för övrigt måste det ju finnas pengar i budgeten till det - för länsstyrelen stoppade ju projektet först i höst?

Kommentarer
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Jag tror inte att ens Börje Lööw sätter likhetstecken mellan höns och de människor som bor på åldringsboenden. Jag tycker tanken är mycket god och som åldringarna behandlas idag finns hur myckeet som helst att önska när det gäller att visa respekt och med mänsklighet. Ibland funderar jag över vad de gjort för ont som de blir behandlade och kan orsaken verkligen vara straffet för att de som är gamla idag är de som byggt upp hela vår välfärd. Är det därför de ska straffas med att tvingas i säng långt innan dagen blivit till kväll? Börjes förslag är som jag ser det mycket behjärtansvärt och är som du aå riktigt påpekar Ylva både liberalt och folkpartistiskt. Så frågan till dej från mej blir varför skriver du så elakt om Börje när du ändå anser att förslaget egentligen är "vårat"?

2008-11-08 @ 14:28:11
Postat av: Anonym

Nå nu var det ju inte jag som skrev att "Lööw föreslår frigång på alla äldreboenden" - det var NSD.

Mer kul att lyfta som komiskt än elakt ment.Jag undrar ju till och med om det är rubrikmakarna som ställt till det?

//Ylva

2008-11-09 @ 10:23:45
Postat av: Nils - Gustav Ökvist

Ja hur som helst så även om förslaget är kostsamt och dyrt så är det som jag ser det ett bra förslag som bör genomföras så snart det bara går.det är som du skriver troligen är rubriken satt av NSD och inte av Lööw. Så vi är säkert i grunden överens även i denna fråga.

2008-11-09 @ 11:56:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback