Tio för de stora...

"Tio för de stora och fem för de små - skynda på, skynda på för nu ska karusellen gå" strofen kommer för mig när jag läser om "vänsterkarusellen" i Expressen. Nu ska man veta att tidningar verkligen kan koka soppa på en spik. Men konsten är ju att inte ens ge dem smånubb - och Peter Eriksson verkar verkligen vilja förse med med "köttiga" sjuktumsspikar. "Kremlologi "- smaka på namnet bara.

Själv har jag lyst med min frånvaro här på bloggen länge. Gårdagen ägnades åt besök på Mediehuset - far och jag och Thomas (och några fler) upplevde live när Karl Petersen arm i arrn med Elov Larsson - gamle Flammankämpen - stegade in i nya Mediehuset.

Mycket trevligt att vara där - många bekanta till mig. Kanske inte så många för far. Inte så många kvar sen hans tid i NSD som sträckte sig från slutet av 50-talet till 1984. Men Stig Riström och Robert Lindgren var i alla fall två kämpar som far kom ihåg.

Sen besökte vi Stadsvikens vårdcentral för fars onda ben/höft. Snabb och bra undersökning och remiss till röntgen på sjukhuset. Antingen blir din far inlagd på ortopeden eller så ska ni återvända hit för råd, medicinering och avslut, var resehälsningen från doktor Jan Gustafsson. Röntgen gick snabbt - far  hann precis blir röntgad innan ett "trauma" kom in  det vill säga bilolyckan på svartöleden med en ung man.

Och 15.20 äntrade vi vårdcentralen igen och vi hann inte anmäla oss färdigt innan doktorn stod i dörren och viftade att vi skulle komma in. Ganska normala förslitningsskador som kan jäklas då och då - panodil vid behov blev den enkla ordinationen.

Sen stöp jag på soffan framför TV:n vid halvsextiden och förutom telefonsamtal från M-Ylva och Jens så har jag sovit hela natten - till klockan 6.. Och känner mig som en ny människa. Hörde en sömnforskare på radion som hävdade att sömnen som må-bra-faktor är underskattad och jag kan hålla med honom.

Idag har det varit skovård på morgonen - det har jag aldrig hunnit med i mitt tidigare liv.

Och på dagsprogrammet står besök hos mor vid lunchtid - sen blir det inhandlignsresa för fars räkning och inhandling till en kompis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback