Vänstern - som jästen efter degen

Godmorgon - idag diciplinerade jag mig själv till att stiga upp halvfem. Har lurat mig själv en längre tid att ligga 2x10 minuter längre - dvs invänat återupprepningen på väckarn. Men sanningen är ju att dessa 20 minuter bara gör en tröttare.

Nu har jag en ren och obrukt dag framför mig som han sjunger den där norrmannen vars namn inte dyker upp.

Att vindkraften splittrar är väl ingen nyhet - men att kommunalrådet Karl Petersen väljer att påstå att han uttlalar sig som
privatperson kan få mig att höja på ögonbrynen. Att vara kommunalråd är för mig ett förtroendeuppdrag som man inte kan avsvära sig i förstone - egen begravning kan gälla - möjligen kan man markera att frågor inte är förankrade i partigruppen eller partiet. Men det är ju min synpunkt det - andra får tycka annat.

Andra som verkar ha synnerligen svårt att bestämma sig för hur man ska uttala sig, när man ska uttala sig och varför man skrivit på är vänsterpartiet som diskuterat regionfrågan i helgen.

Enligt Börje Lööw ska regeringen bestämma sig innan årsskiftet och vid länskogressen 2009 då ska vänsterpartiet ta ställning. Men landstingsgruppen har redan skrvit på - men det har man bara gjort för att man visste att ansökan skulle skickas in ändå. Man kan ju bara bara undra vad vänsterpartiet har för roll i politiken - som jästen efter degen i ugnen!

Sanningen är väl att vänsterpartiet är total splittrad i frågan och försöker hålla ihop leder - frågan är hur länge det dröjer innan det jäser över?

Annars hinner jag bara med att gratulera alla som heter Naemi och Naima idag. Och nämnas för förstås vår Naeimi Cederberg i Arjeplog liksom min sedan länge hädangångna farmot Naemi.

Och enligt horoskopet i Kuriren har jag tur för tillfället - vilket väl betyder att jag kommer ta med helskinnad ned till frukost. För ändamålet har en sparkstöttning tagits fram.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback