Försiktig general

Godmorgon - idag föll någon droppe regn när jag hämtade tidningen. Men kändes tilltäckligt ljummet i luften för att det inte ska vara halkigt.

Och i morgon är det däckbyte.

Igår kväll vid halvniotiden bröts friden här hemma - då ringde hemtjänsten och meddelade att de besökt far två gånger men ingen hade öppnat och det var ljust i källaren.

Hade ju varit bra om de hade ringt direkt när de stod där på bron - men tyvärr har de ju bara en tjänstemobil på hela gruppen. I vilken annan verksamhet i kommunen är tjänstetelefonerna så glesa? Och lägg därtill till att behovet är stort i just den här verksamheten där tjejerna (och några killar) flackar och far runt byn. Ibland i bil - i bland gående.

Mobiler till hemtjänsten lyder mitt mantra idag!

Nåväl far hade bäddat ned sig för kvällen och han hade hört dem och ropat men kom de inte in fick de väl skylla sig själv tyckte han.

Dagens känslokallaste vill jag utnämna kyrkans man i den här artikeln till. Han som säger "jag önskar att folk hade
starkare känslor inför besöket på kyrkogården" apropå att Yvonne Carlenius felparkerat. Vad vet han om Yvonne känslor när hon besöker sin dotters grav? Hade nog förväntat mig mer fingertoppskänslighet av en kyrkans man.

Det finns mycket mer att tycka till om idag - kanske gör det senare.

Låt mig avsluta med att återknyta till rubriken - Försiktig general - han GB på ledarsidan. "En bara bit över 32 kronor per hundralapp" tror han att den aviserade landstingsskattehöjningen blir. Själv tror jag mig tillhöra skattetabell 33 redan nu vilket väl då blir minst 34 efter höjningen. Och nog hör ni väl att det ligger mer dramatik i att säga "Närmare 35 kronor per hundralapp"?

Att vi sen har ett landstingsråd som så sent som på landstingsfullmäktige förra torsdagen förkastade skattehöjning som verkningslös medicin  är ju bisarrt.

Som sagt - ta det som en hot eller löfte - jag tycker nog till senare idag. Nu är det frukost som gäller.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback