För billigt

Den här polisen kom för lindrigt undan - 50 dagsböter. Att vara förorsaka rubriken "Rasistisk polis..." borde kosta det dubbla. Sånt drabbar tyvärr hela kåren - och det har varit lite för mycket av liknande händelser senaste halvåret/året. Men det pågår ett omfattande värdegrundsarbete inom polisen - det är alldeles utmärkt.

Vid lunchträffen med alliansen noterade vi en lustig skrivning i handlingarna. Där skrevs att unga poliser kunde vara för överambitiösa - och slutsatsen var att sånt gick att stävja. Lät lite märkligt med att det skulle vara fel att vara ambitiös - men vi förstod väl att det menades att det kuna vara för nitiska. Kanske menades att böteslappen inte behövde hänga i luften om man av nöden kissar på något undanskymt ställe i Arvidsjaur?

Undanskymt har ett minnesskrin från 1936 också varit. Kuriren som vid flytten hittat det. Vilken tidsresa att få ta del av innehållet! Och stolthet känner vi för liberalen Arvid Moberg. Träffade honom aldrig personligen - talades vid i telefon - men hans hustru - boende på Malmudden tror jag - var medlem hos oss intill sin död.

Nu ska jag bege mig till en tidig frukost och se hur far klarat sig ensam.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback