Inte bara "vetgirig"

Sign. Vetgirig ör inte bara vetgirig - utan otålig också - en timme och tio minuter efter att ha ställt en fråga på bloggen - så påminner "han".

"Vetgirig" vill veta om FP Luleå står bakom "FP-statsrådets kritik över kommun-fullmäktiges beslut rörande COOP-arena som stöddes av S och C. " Frågan är felställd eftersom det ugår från ett felaktigt påstående!

Vad statsrådet har sagt är ""Noterar att Luleå kommun anser sig ha råd att lägga 30 miljoner kronor om året på en evenemangsarena. Om det samtidigt sker nedskärningar i välfärden bör man fundera över prioriteringarna" . Och sjävklart står FP Luleå bakom det - det är så vi lagt våra budgetar under lång tid.

Sign. "Oberoende partilös" (både hängslen och livrem för att inte bunta(s) ihop) undrar varför Thomas Olofsson kritiserar kommunledningen då det är kommunfullmäktiges majoritet bestående av S och C som beslutat om Coop Arena. Skälet är väl att det är kommunledningen som lyfter frågan till politisk behandling - och kopplingen har ju varit tydlig - ena kommunalrådet sitter ju med i Luleå Hockeys styrelse och båda har väl rejäla kopplingar till "Konsumhallen".

Andra frågan/påståendet som sign. gör är att Luleå skulle varsla lärare pga färre elever. Och att Luleå skulle ha högre kostnad per elev på grund av högre lärartäthet. Det senare tror jag är en kvarleva sen minst 10 år tillbak i tiden. Och jag tror faktiskt att Lärarförundet kan räkna - och föräldrarna - var enda personal i skolan behövs.

Detta om detta - Långfredag är alltid en lång fredag. I min ungdom var det plågsamt för då skulle dagen helgas så det var inte ens passande att lämna huset. Tillstånd för offentliga tillställningar var i det närmaste obefintliga - och endast seriösa program visades på TV - när den väl kom in i våra liv.

Så nu ska jag kolla in och det är något riktigt skrattförlösande på TV - men knappast.

Kommentarer
Postat av: Vetgirig

Tackar för det snabba svaret...och gläds över att

frågan var felställd.....det skulle ju inte vara

bra om ett statsråd gick ut offentligt och kritiserade ett fullmäktigebeslut för drygt ett år

sedan.Här har våra lokalpolitiker ett visst ansvar

för att uppdatera våra rikspolitiker inte minst

dom som ingår i regeringen när dom kommer på besök.

Värdet av att en utbildningsminister påtalar behov

av prioriteringar om och när välfärden utsätts nedskärningar får inte överskattas eftersom det

torde vara allmännt känt....även hos lokalpolitiker

i Luleå.

Vad beträffar lagda lärarvarsel ser jag det fortfarande som en konsekvens av rådande elevunderlag.....rätta mig om jag har fel.

GLAD PÅSK



2009-04-10 @ 22:24:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback