Mal på

Thomas Östros mal på från TV:n. Nu har jag hört honom gnälla i veckor om att regeringen är för passiv - gör ingenting för de arbetslösa - tar inte varslen på allvar. Och nu när regeringen satsat stort på att hjälpa arbetslösa - då mal Östros på om att det "bara" är arbetsmarknadspoltik och att människor låses in i åtgärder (känns uttrycket igen på den borgerliga sidan - från tiden i opposition). Så less jag blir.

Jag tror det är dags att införa den där dagen då partierna bara ska söka det som förenar.

Trist är det att båda tidningarna - Kuriren och NSD - nu ser likadana ut på ettan. Hur var det nu med sammanslagningen - inget hot om att det bara skulle bli en tidning i slutänden. Redaktionellt skulle man minsann ha både livrem och hängsler och brandvägg. Det har inte gått så lång tid och redan så har det historiska samarbetet gett oss 5 sidor som ser i stort sett likadana ut i båda tidningarna. Det enda som hindrar en storm av kritik är väl det vällovliga att skriva om ämnet - HA - artiklar som tyvärr kanske inte skulle kunnat bäras av en ensam tidning. Kanske?

Svårt att smälta sägs det om fördyrade arbetsresor. Kanske dags att Karl P tar fram den utredning om färdtjänststen som jag drev fram att den skulle göras. Ganska enkelt egentligen - bara återgå till det synsätt som var grunden för färdtjänsten. Den skulle ge personer med funktionshinder samma möjligheter att åka "kollektivtrafik" som andra - även i ekonomiskt avseende. Då kan det både handla om höjning - som nog är motiverad för arbetsresor - men också sänkning av taxan för vanliga resor - där det handlar om att färdtjänsten kostar ungefär dubbelt mot bussbiljetten.

Nu ska jag se om min "resa" till frukost bär eller brister!

Kommentarer
Postat av: Ylva Mjärdell

Detta är det i särklass bästa jag hört eller läst sedan jag kom in i politiken "Jag tror det är dags att införa den där dagen då partierna bara ska söka det som förenar." Det är det vi kommer behöva som allra mest i en snar framtid. Framtiden bygger på samarbete över -alla- gränser och det samarbetet kommer vara avgörande om vi lyckas eller inte....

Fram för mer av - Jag tror det är dags!

Det bygger en framtid baserad på samarbete och hopp om en framtid i det vi fokuserar på nuet och framtiden istället för att för evigt stirra oss blinda på det förflutna!



Extra stor och varm kram fr mig i dag!



Pst! Jag hoppas fler tänker, upplever och kommer till samma insikt som dig snart.....

2009-04-15 @ 11:58:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback